A mi dalej nie daje spokoju ta imitacja sowy jarzębatej, o której pisalem kilka stron wcześniej http://www.owlpages.com/o...a&species=ulula
podobne do tych wibrujące ciągi, krótsze i powtarzane po kilka a nawet kilkanascie razy slysze o różnych porach dnia, czasem z nadrzecznych wierzb albo gdzies z pól. Może to jakis młody ptak?? A moze wogole nie ptak ? Szkoda ze nie moge zdobyc nagrania .
Moze akurat komus coś przyjdzie do głowy
Dzięki
Przepraszam za jakość, trzeba dac dosyc glosno, ale slychac wyrazne odglosy, cos miedzy miauczeniem, a skrzeczeniem One tak potrafia cala noc, w ciagu dnia siedza cicho, a po zmroku jak zaczna to nie moga skonczyc Na poczatku siedzialy na jednym drzewie sasiada, obecnie juz sie przemieszczaja i dzisiaj to ja mam zaszczyt je goscic u siebie w ogrodku hehe
W zeszłym roku o tym czasie w mojej okolicy młode uszatki zalatywały z niewielkiego śródpolnego lasku i nawoływały z przydrożnych drzew na skraju wsi.Zdjęcie młodej sowy z 25 czerwca 2007 rok.
Prośba o pomoc w identyfikacji.
Dołączam fotkę (złożenie), ale ptak dość skutecznie krył się w gęstych krzakach stąd taka lichota. Po prawej widoczny fragment ogona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum