FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
dzięcioł - niszczyciel
Autor Wiadomość
flypiotrek 

Wysłany: 2008-09-10, 22:33   dzięcioł - niszczyciel

Na wstępie informuję, że nie znam się specjalnie na ptakach. Choć dosyć często z nimi sobie latam i to całkiem blisko. Jestem paralotniarzem. Bardzo lubię bezszelestne wielogodzinne odległe loty w termice z ptakami, które kręcą razem ze mną termiczne kominy, zbliżając się do mnie na wyciągnięcie przysłowiowej dłoni. Ale nie o tym chciałem napisać.
Mam domowy problem z dzięciołem. Od 2 dni dzięcioł kuje ścianę mojego domu, a precyzyjniej jego ocieplenie styropianowe. Mam już 4 dosyć duże dziury i nie wiem co mam z tym fantem zrobić ? W sumie dzięcioł to "kolega" od latania, ale "kolega" niszczy moje "gniazdo". Proszę o radę.

PS. Mieszkam w domu jednorodzinnym na dużej zadrzewionej działce (1,5ha), którą obwieszam od lat dosyć dużą ilością budek lęgowych dla ptaków.

BeaJolKa 

Wysłany: 2008-09-11, 06:14   

jest już tutaj wątek na ten temat, poszukaj!
a tak na szybko - najlepsze będą odstraszyciele - czyli antyptaki, czyli sylwetki ptaków drapieżnych powieszone na ścianie

Odpowiedz do tematu