AwiBaza jest opartą na internecie przestrzenną bazą danych o ptakach, która umożliwia użytkownikom z całego świata wprowadzanie i wyszukiwanie danych o ptakach Polski.System umożliwia pobieranie danych do Excel'a i analizowanie ich według indywidualnych potrzeb.
AwiBaza jest częścią światowej rodziny systemów zbierających i udostępniających dane o ptakach.
Fajna sprawa - narazie nieco ponad 14tys. rekordów - trochę się bawiłem wyszukiwarką - dość przyzwoicie się sprawuje
No ale prawdziwa zabawa się zacznie jak będą setki tysięcy rekordów... no ale idzie zima, więc może będzie więcej czasu na wklepywanie tego
Tak się tylko zastanawiam..... istnieje tyle kartotek - skoro powstała już taka centralna to czy nie lepiej (dla obserwatorów) wklepywać w jednym miejscu, a potem jak jakaś regionalna kartoteka chce to tylko sobie kopiuje z AWIBAZY i po krzyku....
trochę się bawiłem wyszukiwarką - dość przyzwoicie się sprawuje
hmmm, na poczatek odnalazlem swoja powierzchnie MPPL ktora nie wiem czemu jest podpisana ze jest w Bochni i sa z niej jakies obserwacje podane ale chyba nie moje z liczen
Pawelele napisał/a:
a potem jak jakaś regionalna kartoteka chce to tylko sobie kopiuje z AWIBAZY i po krzyku....
tylko ze niektore regiony sa konserwatywne i nadal zbieraja dane na papierkach a poza tym w roznych regionach roznie zbiera sie i wykorzystuje dane
Coś z tym logowaniem rzeczywiście jest nie tak...
próbowałem z IE i z Avanta - no i nic
Ja próbowałem z IE i w końcu, po kilku próbach, udało mi się zarejestrować. Nie pamiętam już dokładnie, co zrobiłem - chyba klikałem na banery ze strony startowej i po powrocie na nią wszystko było w porządku.
Potem, kiedy chciałem się zalogować, znowu musiałem podchodzić kilka razy, ale w końcu wpisałem złe hasło , a po tej nieudanej próbie wpisałem hasło właściwe - i mogłem wreszcie obejrzeć tę stronę.
Trzeba próbować do skutku!
Ja próbowałem z IE i w końcu, po kilku próbach, udało mi się zarejestrować. Nie pamiętam już dokładnie, co zrobiłem - chyba klikałem na banery ze strony startowej i po powrocie na nią wszystko było w porządku.
Też próbowałem kilka razy ale nic z tego. W końcu przestałem bo zaczęło się we mnie coś gotować
Ściągnąłem Firefoxa i bez problemów się zalogowałem
teraz juz tylko czekam maila aktywujacego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum