czy mi sie wydaje czy ten pod gniazdem bocianim to kolega .... krotom?
[ Dodano: 2004-08-19, 21:50 ]
Ja potrafie czytac cyrlice chodz nigdy sie ruskiego (tym bardziej ukrainskiego) nie uczylem. Mozna by poproowac bo ukrainski jest w brzmieniu bardziej podobny do polskiego....
Jak Wy (np. kol.mopek ) tacy biegli w kompie jesteta (patrz na przykład Wasze, GTW/moderatoria) ostatnie psikusy - to znajdzta sobie jaki online translator i wrzućcie to ukraińskie tam..a zreszt?, może Wam zaraz tu wkleję taki translator..luknę w swoje zasoby 8)
Niestety malo rozumiem rozumiem pojedyncze slowa jak przyroda, bialy bocian (lelek po rosyjsku?) platformy na slupach elektrycznych, dalej juz nie moge..
No więc sorry, ale online translator, który mam w swoich zasobach chyba nie tłumaczy z ukraińskiego na "ludzki" język (sorry Ukraińcy no offence meant !!!). Poniżej wklejony translator używałem skutecznie do tłumaczenia rosyjskojęzycznych stron www..na angielski. Podaję go Wam bycie może "po nitce do kłębka" wyszperali jakie ukraińsko-...[wpisz znany Ci język obcy] narzędzie...
Osobnika pod gniazdem szybko rozpoznalimy, pomogły charakterystyczne sandałki, w ktorych przyjechał prosto z Ukrainy do nas nad Bug, to Petro Tyszko (PL), koordynator polsko-ukraińskiego projektu ochrony bocianów, czlonek TPB.
Tekst obok zdjęcia omawia realizacje tego własnie projektu, fotka z Szackiego Parku Narodowego - jedno z pierwszych przełożonych przez ukraińców gniazd. A w naszych aktualnociach wszystko jest opisane...
Troche nieaktualne, ale nie zagladam tu regularnie, a jak zagladam, to czasem cos przegapie - tak, jak w tym przypadku.
Faktycznie, potwierdzam wersje Adama. Ten osobnik to ja, a za mn? jedna z pierwszych platform w Ukrainie, w Szacku, przy ulicy Nezałeżnosti.
Rzeczony tekst to rezolucja z naszego z Ukraincami seminarium nad ?witezia, wszystko opisane w Aktualnosciach (i moja ostatnia tam podroz z fotkami platform). Tekst ten jest efektem naszej pracy z mediami, zreszta dziennikarz ukrainskiej rozglosni radia Polonia trafil do nas przez witryne Bociana. Szykujemy teraz z Irkiem i Andriyem fajna broszurke o ochronie bociana tu i tam.
Jakby trzeba bylo interpretowac jezyk sasiadow, to sluze pomoca - na Forum bywam nieregularnie, wiec polecam moj e-mail: piotr.tyszko@gazeta.pl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum