FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
ukraine-poland
Autor Wiadomość
mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-08-19, 16:10   ukraine-poland

może zna kto biegle ukraiński? :twisted:

na tej stronie jest co o nas... ale ja nie za bardzo fersztejen :/

bo jest w polskiej wersji tego serwisu przedruk naszej aktualnoci ( TUTAJ ) o warsztatach ale to raczej nie to

ps
na dole s? linki do www.bocian.org.pl :P

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-08-19, 20:48   

czy mi sie wydaje czy ten pod gniazdem bocianim to kolega .... krotom? :shock:

[ Dodano: 2004-08-19, 21:50 ]
Ja potrafie czytac cyrlice chodz nigdy sie ruskiego (tym bardziej ukrainskiego) nie uczylem. Mozna by poproowac bo ukrainski jest w brzmieniu bardziej podobny do polskiego....

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2004-08-19, 20:55   

Jak Wy (np. kol.mopek :P ) tacy biegli w kompie jesteta (patrz na przykład Wasze, GTW/moderatoria) ostatnie psikusy - to znajdzta sobie jaki online translator i wrzućcie to ukraińskie tam..a zreszt?, może Wam zaraz tu wkleję taki translator..luknę w swoje zasoby 8)

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-08-19, 20:57   

Niestety malo rozumiem rozumiem pojedyncze slowa jak przyroda, bialy bocian (lelek po rosyjsku?) platformy na slupach elektrycznych, dalej juz nie moge.. :/

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2004-08-19, 21:15   

No więc sorry, ale online translator, który mam w swoich zasobach chyba nie tłumaczy z ukraińskiego na "ludzki" język (sorry Ukraińcy no offence meant !!!). Poniżej wklejony translator używałem skutecznie do tłumaczenia rosyjskojęzycznych stron www..na angielski. Podaję go Wam bycie może "po nitce do kłębka" wyszperali jakie ukraińsko-...[wpisz znany Ci język obcy] narzędzie... :P

http://www.online-transla...url.asp?lang=en

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-08-19, 22:48   

Tetrao napisał/a:
czy mi sie wydaje czy ten pod gniazdem bocianim to kolega .... krotom? [...]

przyznaje, że sam się chwile zastanawiałem :? po dłuższym namyle doszedłem do wniosku, że to musi być jaka ukraińska wersja krotoma :roll:

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Adam Tarłowski 

Wysłany: 2004-08-20, 12:05   

:D
Osobnika pod gniazdem szybko rozpoznalimy, pomogły charakterystyczne sandałki, w ktorych przyjechał prosto z Ukrainy do nas nad Bug, to Petro Tyszko (PL), koordynator polsko-ukraińskiego projektu ochrony bocianów, czlonek TPB.
Tekst obok zdjęcia omawia realizacje tego własnie projektu, fotka z Szackiego Parku Narodowego - jedno z pierwszych przełożonych przez ukraińców gniazd. A w naszych aktualnociach wszystko jest opisane...

PS. Pozdrowienia z kwatery gównej TPB.

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-08-20, 12:49   

Adam Tarłowski napisał/a:
:D
, to Petro Tyszko (PL), koordynator polsko-ukraińskiego projektu ochrony bocianów

... i faktycznie taki podobny do TEGO pana :shock: ?

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-08-20, 12:58   

:] fakt.. wtedy też sandały miałem

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Petro 

Wysłany: 2004-09-01, 16:33   ukraine-poland

Troche nieaktualne, ale nie zagladam tu regularnie, a jak zagladam, to czasem cos przegapie - tak, jak w tym przypadku.

Faktycznie, potwierdzam wersje Adama. Ten osobnik to ja, a za mn? jedna z pierwszych platform w Ukrainie, w Szacku, przy ulicy Nezałeżnosti.

Rzeczony tekst to rezolucja z naszego z Ukraincami seminarium nad ?witezia, wszystko opisane w Aktualnosciach (i moja ostatnia tam podroz z fotkami platform). Tekst ten jest efektem naszej pracy z mediami, zreszta dziennikarz ukrainskiej rozglosni radia Polonia trafil do nas przez witryne Bociana. Szykujemy teraz z Irkiem i Andriyem fajna broszurke o ochronie bociana tu i tam.

Jakby trzeba bylo interpretowac jezyk sasiadow, to sluze pomoca - na Forum bywam nieregularnie, wiec polecam moj e-mail: piotr.tyszko@gazeta.pl.

Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz do tematu