Wysłany: 2005-06-30, 22:25 TP "Bocian" jako uposażony na polisie na życie
Od wielu lat jestem posiadaczem polis na życie.
Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem formalnego wskazania [=uposażenia] TP "Bocian" jako osoby prawnej, która po moim ewentualnym - przedwczesnym i przez wszystkich tu zapewne opłakiwanym - odejciu w Zawiaty - miałaby tytuł do odpowiednich sum z moich polis na życie. Odejciu - np. wskutek nieszczęliwego wypadku...
[sorry za powyższy, rozbudowany akapit ]
Oczywicie, jeli kto posiada polisy na życie, uposaża na nich z reguły swoich najblizszych. Często dzieli należne z polisy tzw.wiadczenie ( = ~sumę ubezpiecenia + ewentualnie wypracowany kapitał) - między te osoby - procentowo.
Osoby te to tzw. uposażeni podstawowi. Oprócz uposażonych podstawowych można wyznaczyć tzw.dodatkowych. Należy im się wiadczenie wtedy, gdy wyznaczeni uposażeni podstawowi nie żyj? - wtedy, kiedy taka wypłata miałaby mieć miejsce. Maj? tu jeszcze zastosowanie odpwiednie przepisy Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego, Cywilnego i paru innych odnonych przepisów prawa - ale schemat ogólny jest taki, jak powyżej opisałem. Anem, right ?
TP "Bocian" może być wskazane na polisie na życie zarówno jako uposażony podstawowy (główny), jak i - dodatkowy.
Pochwalę się, że dzisiaj włanie uposażyłem "Bociana" na jednej z moich polis
Oczywicie mam zamiar żyć długo i szczęliwie, ale nigdy nie wiadomo, co komu pisane.....
Uważam za sensowne, aby ewentualne pieni?dze "po mnie" w jakiej częci zasiliły Organizację, której działania obserwuję/kontroluję, w której działania wierzę i z którymi się identyfikuję. Z tego, co wiem - z podobnych zapisów finansowych, z biegiem lat - wiele zachodnich organizacji, dbaj?cych o dobra wyższe - czerpie niebagatelne sumy na swoj? działalnoć. Chciałbym, aby "Bocian" za, powiedzmy..pół wieku...dysponował znacznymi kwotami pozyskiwanymi w analogiczny sposób.
*Mam za sob? kilkuletni? karierę agenta ubezpieczeń na życie. Dlatego pozwoliłem sobie na powyższ? informację. Na ewentualne zapytania chętnie odpowiem tutaj w temacie lub na gg czy priv.
:shock: Potam nasz jeszcze będ? zaskarżać o zabójstwa w celu wyłudzenia polisy...
Tak, Hub - wielu scenarzystów w Hollywood na tym kasę zarobiło
PS. Uzupełnienie informacji z postu podstawowego. Po wskazaniu TP "Bocian" jako uposażonego - należy "Bociana" o tym powiadomić. Np.rzesyłaj?c mu xero umowy polisy/Szczegółowej Umowy Ubzpieczenia, etc. "Bocian" powinien to mieć w swoim archiwum, by w razie czego wyst?pić do towarzystwa ubezpieczeniowego, które wystawiło polisę - z tak zwanym roszczeniem, czyli ż?daniem wypłaty okrelonej w polisie sumy. Powinien to w przyszłoci nadzorować prawnik "Bociana", jaki niew?tpliwie będzie .
Hub, to nie TP "Bocian" będzie wyci?gać tę kasę (= ~wyszarpywać j? ), tylko ona mu się będzie należała w myl zapisu przez, jak najbardziej żywego, członka poczynionego. Tak to działa od około dwustu lat w kapitaliĽmie, w którym funkcjonujemy od lat piętnastu.
Ostatnio zmieniony przez Kejbii 2005-06-30, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Wszyscy gderaj?, a nikt nie powie Kejbiemu miłego słowa - Kejbii, brawo! , to piękne z Twojej strony! I ja osobicie dziękuję, że o tym powiedziałes na forum - być może, jeli kiedy polisę będę miała, post?pię podobnie. Dobrze wiedzieć, że jest taka możliwoć.
Działanie godne naladowania.
Jestemy zaskoczeni trochę sytuacj?, nigdy się nie spodziewalimy że co takiego może mieć miejsce. Skoro stało się tak jak Piszesz możemy wyrazić tylko podziw że na co takiego Wpadłe. Nie wiele można rzec w tej sytuacji więc nie będę się tu wymandrzał respekt kolego za trzeĽw? ocenę rzeczywistoci i dostrzeganie czego ponad !!!
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
Oczywicie na moich polisach s? uposażeni - w odpowiednim procencie - moi najbliĽsi;
TP Bocian ma tam jednak też "spory k?sek". Jaki - to już będzie wiedział Marfu i Biurowcy, ale nie jest to żadna tajemnica, jakby co (= można ujawniać te sumy, które należały by się TP "Bocian", jakby co..).
Wczoraj papiery poszły poleconym dla Marfu - celem ich archiwizacji w Biurze, by wiadomo było, co i jak..
PS.Dot?d na trzech moich polisach - wród uposażonych figurował...OTOP
Zmieniłem na BOCIANA, bo bardziej się z nim indentyfikuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum