Wysłany: 2007-12-13, 07:26 Stanowisko TP Bocian w sprawie komunikatu na temat kartotek
UWAGA CYTAT:
"...Jako jeden z administratorów Forum Przyrodniczego TP Bocian, oświadczam że żadna informacja na ten temat nie była blokowana na naszym forum. Oświadczenie takie przesłałem też prezesowi MŚTO, zaraz po otrzymaniu tego maila, niestety nie raczył odpowiedzieć. Co do informacji na ten temat, to zapewne wkrótce Zarząd TPB cos napisze, to, że dotychczas nikt na ten temat tu nie pisał wynika raczej z zażenowania postępowaniem Zarządu MŚTO i "redaktorów".
Stanowisko całego Zarzadu pewnie sie dopiero tworzy i opublikowane załaczę pod ten temat.
Nie jest to miejsce na takie spory, myślę , że ten komunikat powinien byc w innym dziale i dawać mozliwość odpowiedzi , a nie daje bo jest zamkniety.
Zmusza to mnie do założenia odrębnego watku, za co wszystkich ptasiarzy przepraszam.
_________________ Podmokły Przewodnik - Ptaki Centralnej Polski
www.birdsofpoland.pl
Moim zdaniem ponieważ może tutaj chodzić o niedotrzymanie umowy, sprawę powinien rozpatrzyć sąd zamiast prowadzić niekończące się spory. Wtedy pierwszym podejściem jest ewentualna ugoda więc to może rozwiązać sprawę.
Zgodnie z prawem umowa ustna jest wiążąca.
Tylko dlaczego mopq rzucając taki tekst do kazdego użytkownika forum znów rozpętuje wojnę?
macku, dlaczego mnie w to mieszasz na siłę? ja żadnej wojny nie zaczynam! przestań pisać od rzeczy! to był komunikat organizacji zaprzyjaźnionej podpisany - nie było tam nawet jednego słowa mojego.
Nie zmienia to faktu, że znam zasady działania zarządu TPB i zostałem przez nich oszukany kilkakrotnie w tym na spore pieniądze - jak nettie słusznie zauważyła
Cytat:
Zgodnie z prawem umowa ustna jest wiążąca.
ja w temacie tylko napisałem o tym, że byłem świadkiem takich rozmów członków zarządu - to tyle ode mnie. Ja się cieszę, że kartoteka wróciła do zespołu redakcyjnego bo szkoda żeby zaprzepaszczone było 25 lat pracy (a na to wskazywały m.in. ww. rozmowy), również z tego okresu kiedy obecny prezes nie odróżniał jeszcze podstawowych gatunków ptaków od siebie (choć nie wiem czy czasem nadal tak nie jest )...
ja żadnej wojny nie zaczynam! przestań pisać od rzeczy! to był komunikat organizacji zaprzyjaźnionej podpisany - nie było tam nawet jednego słowa mojego.
Ale jak sie okazuje były nieprawdziwe informacje, mam nadzieje, że roześlesz sprostowania.
Pamiętaj że dla wielu użytkowników tego forum TP Bocian i TBOP to tez zaprzyjaźnione organizacje.
mopek napisał/a:
Nie zmienia to faktu, że znam zasady działania zarządu TPB i zostałem przez nich oszukany kilkakrotnie w tym na spore pieniądze - jak nettie słusznie zauważyła
Skończ też z tymi swoimi płaczami, uzytkownicy Forum Przyroda w odpowiednim czasie informowali cię o mozliwości bezpłatnego złożenia pozwu przeciwko TPB, jeśli tego dotychczas nie zrobiłeś to sam sobie usta zamknąłes. Mimo tego wciąż z wyraźnych prywatnych pobudek szkalujesz dobre imię TP Bocian, żenada!!
Moim zdaniem powinna interweniowac administracja Forum Przyroda, takie teksty nie służą polskiej przyrodzie.
ja żadnej wojny nie zaczynam! przestań pisać od rzeczy! to był komunikat organizacji zaprzyjaźnionej podpisany - nie było tam nawet jednego słowa mojego.
właśnie maćku, nikt tutaj niczgo nie rozpętuje - przeca mopek wkleił tylko oficjalne stanowisko, będące zamieszczone na stronie konkretnej organizacji!
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Ale jak sie okazuje były nieprawdziwe informacje, mam nadzieje, że roześlesz sprostowania
a niby czemu mopek ma rozsyłać sprostowania?, skoro nie jest bezpośrednio w sprawę zamieszany. Jeśli takowe pojawią sie na stronie MŚTO, ufam iż pojawią się i tu (sam mogę je wkleić!)
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
a niby czemu mopek ma rozsyłać sprostowania?, skoro nie jest bezpośrednio w sprawę zamieszany.
z prostej przyczyny, sprostowanie powinien zamieścić ten kto rozpowszechnił nieprawdziwą informację, zdaje sie że tak działa prawo prasowe, a forum jest takim samym medium jak gazeta.
z prostej przyczyny, sprostowanie powinien zamieścić ten kto rozpowszechnił nieprawdziwą informację,
chyba nie rozumiesz! informacje (jak piszesz - nieprawdziwą ) zamieściło MŚTO! organizacja ta ma subforum na tym forum, więc mogło zostać tu zamieszczone jej stanowisko (podobnie jak mogą być zamieszczane kolejne - o ile będą) i to bez konsekwencji dla zamieszczającego, który tylko "kopiuje" słowa osób trzecich do ich subforum!
A to czy była ona rzeczywiście nieprawdziwa - nie wiemy! (ciekaw jestem skąd Ty masz takie pewne informacje)
wynika stąd niezbicie, ze informacja nie była blokowana na żadnej liście ani forum, abstrahując od meritum sporu oczywiście, bo jak wiadomo zajmie się tym chyba sąd.
A wina mopka polega na rozesłaniu informacji do kilku tysięcy osób, alarmującej o jakiejś cenzurze itp. Wydaje mi się, ze można się ustrzec przed podobnymi przypadkami kolegialnie decydując o masowym wysyłaniu informacji, dwa telefony wystarczyły by aby sprawdzić tą informacje.
A, i co ciekawe, dlaczego stanowiska Zarządu MSTO na forum nie zamieścił Jacek Tabor, przecież jest zarejestrowany, wtedy nie było by zarzutów do mopka, a tak dał sie wmanewrować w cudzą wojnę.
A wina mopka polega na rozesłaniu informacji do kilku tysięcy osób
żadna to wina - informacje, tym bardziej oficjalne, są po to by się nimi dzielić - ja się bardzo cieszę, że dostałem info (jako że na stronę MŚTO rzadko zachodzę) bo tylko dzięki temu dowiedziałem się o "sprawie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum