A zatem, zgodnie z propozycja, tu pare slow na temat Kartoteki. Przesylac dane proponuje na adres biuro@bocian.org.pl a obslugujaca go Monika podzieli przeslane obserwacje na ptaki, ssaki i inne o przekaze odpowiednim osobom. Oczywiscie przekazanie danych komus innemu z naszego biura nie spowoduje ich zaginiecia...
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Mam pytanie co do Kategorii (tylko dla obserwacji ptaków).
Co mam wpisać jeli nie wiem czy ptak jest lęgowy, np. prawdopodobnie lęgowy,lub przelotny??
Ja mam podobne pytanie dotycz?ce Kategorii (tylko dla obserwacji ptaków), co tam trzeba uzupełniać A przy okazji co trzeba wpisywać w kwadratach PAO i UTM
Kwadraty sobie daruj, wpisuj tylko najbliższ? miejscowoć i jesli znasz powiat oraz gmine. (kto na forum o tym pisał)
W tej kategorii trzeba wpisywać L lub NL czyli lęgowy(L) oraz stwierdzenie np. głowienki w zime(NL). Tylko jak jest przelotny albo to co opisywałem w poprzednim pocie??
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Możesz swoje obserwacje przesłać na pocz?tku roku. Jak już wszystko wpiszesz, to jeszcze na spokojnie przejrzyj wszystko, czy przypadkiem czego nie zapomniałe wpisać. Obserwacje najlepiej przelij bezposrednio na mój adres :
mirek@bocian.org.pl
Z góry dziekuję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum