aż żal bierze, że nie mieszka się na terenie mazowieckiego i że nie będzie można sobie wpisów robić w tym cudzie
Ech - jak cos takiego powstanie, to stworzenie Ogolniopolskiej Kartoteki Przyrodniczej bedzie chwila
Faktycznie jeli powstanie katroteka o charakterze komputerowego szablonu, to dodanie jednego rekordu o nazwie "Województwo" będzie już jedynie formalnoci?. Trzeba zatem trzymać za Naszego Mopka kciuki co by mu się dobrze i co najważniejsze owocnie pracowało.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
W zwiazku z postepujaca ekspansja terytorialna TP Bocian oraz checia spisywania ciekawych obserwacji przyrodniczych przez naszych czlonkow w roznych regionach Polski, Zarzad postanowil przemianowac nasza Regionalna Kartoteke Faunistyczna na Kartoteke Przyrodnicza TP "Bocian".
I w ten sposob moje wpisy z calej Polski staly sie legalne...
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Hubert powiedział głono to o czym mylałem. Teraz jak rozumiem do kartoteki można wpisywać obserwacje z terenu całego kraju - ale czy zgodnie z tymi kryteriami jakie były podane dla Mazowsza
No tak... Jezeli chodzi o ptaki - rzeczywiscie trzeba by ustalic odrebne kryteria dla kazdego jakiegos regionu Polski. To juz ewentualne zadanie dla ornitologow. Ale obserwacje gatunkow rzadszych zawsze warto zanotowac...
Co do np. ssakow, gadow i plazow, tyo wiedza o ich wystepowaniu w Polsce jest tak mala, ze smialo mozna notowac wszystko
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum