FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Pisz? o nas
Autor Wiadomość
mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-07-12, 18:30   Pisz? o nas

Proponuję podawać w tym temacie artykuły i doniesienia prasowo-internetowe nt. TP Bocian. Na pocz?tek warto podać artykuł z GW o liczeniu bocianów:

http://miasta.gazeta.pl/w...89,2174182.html
http://miasta.gazeta.pl/w...62,2174184.html

oraz o obozie nietoperzowym w Naruszewie:

http://miasta.gazeta.pl/w...89,2162685.html

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Mirek 

Wysłany: 2004-07-13, 22:30   

Mopku, może przesyłaj te linki na adres Moniki e-mailem, to będziemy robić wydruki i zbierać jako dokumentację. Chyba za jaki czas nie będ? one juz aktualne!

Marfu 

Wysłany: 2004-07-15, 20:15   

O obozie mam oryginal...

Rey 
moderator

Wysłany: 2004-08-25, 08:39   

Znowu o TP Bocian pisz? :D .

Dominik 

Wysłany: 2004-08-25, 09:13   

Ja juz przeczytałem artykuł. Jestem załamany :cry:

Nie wiem skad, ona wziela tego kulona. Ja jej mowilem tylko, ze kiedys nad Bugiem kulon wystepował na podobnych terenach jak ten w Borsukach.

Co do bydła to wyraznie podkreslalem, ze ich nie kupujemy tylko bedziemy dysponowali srodkami na inseminacje.

Po drugie w Borsukach sa pastwiska a nie łaki

I rybitwy czarne na łakach nie wystepuja. Barzdo duzo mowilem jej o programach rolnosrodowiskowych jako jeden z instrumentow wspierania tradycyjnego modelu gospodarowania. A ona wspomniala tylko ze "Stowarzyszenie" bedzie prowadzilo spotkania z rolnikami w celu promocji przyrody. Oczywiscie chodziło o promocje programow rolnosrodowiskowych. To sie nazywa dopiero spierdzielony artykuł!!!.

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-08-25, 09:35   

-ale polewka, nie zły bigos wyszedł. Jak się to czyta to można wywnioskować, że rolnicy chętnie się zgodzili bo dostan? za to krowy no i sosny na opał :wink:

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-08-25, 09:40   

zaraz sie telefony rozdzwoni? na Jagiełły 10 w Siedlcach żebycie rozszerzyli działalnoć na cały kraj :mrgreen:

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-08-25, 09:40   

Winer, sosny to oni zeczywicie dostan?,tyle ze nie jakie grube pnie, bo takie nie były cięte, tylko gałęzie. ale z tym bydłem to juz lekka przesada....

''A miało być tak pięknie''

[ Dodano: 25 Sie 2004 10:42 am ]
krotom napisał/a:
zaraz sie telefony rozdzwoni? na Jagiełły 10 w Siedlcach żebycie rozszerzyli działalnoć na cały kraj :mrgreen:

no skoro krowy rozdajemy, wycinamy lasy i jeszcze drzewo oddajemy , to napewno........ :/ :?

sisiek 

Wysłany: 2004-08-25, 09:58   tygodnik ostrołęcki

Będ?c u rodziny na wakacjach znalazłem artykuł o TP Bocian w Tygodniku Ostrołęckim. Artykuł miał być o tym jak TP pomaga bocianom. Wyszla z tego totalna masakra (z artykułu), głównie zajmował się on opisem jak Irek gania bociana, któremu z powodu choroby zaraz po złapaniu trzeba uci?ć łeb. No bez sensu totalnie. Ale co zrobić. Szkoda, że nie mogę wam tego pokazać, bo gazeta zaginęła w boju...

INWENTARYZACJA PRZYRODNICZA
..... http://bernese.webpark.pl/ ......

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-08-25, 10:01   

Panowie, wytłumaczcie mi co - co w tym artykule jest negatywnego o całym projekcie? Wy chyba już całkiem obiektywizm stracilicie... Dominik - prosiłe o autoryzację artykułu? Jeli nie to jeste winien sam sobie i możesz mieć pretensję tylko i wył?cznie sam do siebie! Ja po przeprowadzeniu rozmowy z t? sam? Pani? redaktor w Naruszewie poprosiłem o autoryzację i mimo utrudnień otrzymałem j? bez problemu! Autorka musiała specjalnie do mnie dzwonić (telefon to jej inicjatywa) i czytać całoć poprawiaj?c na bież?co bo artykuł miał wyjć przed zakończeniem obozu! WyobraĽcie sobie to w innej gazecie! Czy na prawdę pisz?c te ostre słowa chcesz przypisać zł? intencję autorce? Bo ja nic złego doszukać się w artykule nie mogę a wręcz przeciwnie... Artykuł to nie jest projekt, który jest składany do fundacji i gdzie istotne s? różnice pomiędzy terminem: pastwisko i ł?ka... a powrót kulona może jest marzeniem autorki? przecież nie jest nigdzie napisane, że to Ty powiedziałe :|

czy to jaka moda? :roll:

Apeluję o odrobinę obiektywizmu! Każdy się może pomylić! a z pewnoci? nie jest to jakakolwiek celowa manipulacja tylko zwyczajna, ludzka pomyłka! Przecież nikt nie napisał, że Pan Dominik finansuje krowy z podejrzanych Ľródeł albo co w tym stylu... Na prawdę dziwi mnie wasza reakcja... :/

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Dominik 

Wysłany: 2004-08-25, 10:38   

Cytat:
Dominik - prosiłe o autoryzację artykułu? Jeli nie to jeste winien sam sobie i możesz mieć pretensję tylko i wył?cznie sam do siebie!

Mam nauczke na przyszłosc

Szybszy 

Wysłany: 2004-08-25, 10:46   

Artykuł ma wydĽwięk pozytywny i to ważne, a ludzie z branży i tak będ? wiedzieć o co chodzi. A Dominik będzie wiedział, że następnym razem trzeba a) prosić o autoryzację b) dać dziennikarce strzeszczenie projektu na kilku kartkach

Rey 
moderator

Wysłany: 2004-08-25, 10:53   

Dominik napisał/a:
Nie wiem skad, ona wziela tego kulona.

A już się miałem Ciebie pytać o tego kulona :wink:

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-08-25, 10:55   

na obozie kulon był ptakiem sztandarowym, mówiono o nim rednio 50 razy dziennie :wink: :mrgreen:
a ,i kazdy go widział i słyszał przy kazdym wyjciu poza obóz :wink: :mrgreen: :mrgreen:

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-08-25, 11:03   Re: Pisz? o nas

mopek napisał/a:
Proponuję podawać w tym temacie artykuły i doniesienia prasowo-internetowe nt. TP Bocian. [...]

szkoda tylko, że te artykuły s? dostępne tylko przez dwa tygodnie od opublikowania, póĽniej chc? kase za to żeby je otworzyć :/

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Odpowiedz do tematu