co w tym artykule jest negatywnego o całym projekcie?
- o projekcie może i nic ale występuj? pewne przekłamania, typu: "Przyrodnicy po konsultacjach ze specjalistami, m.in. z Akademii Podlaskiej w Siedlcach, uznali, że najlepsza będzie mało wymagaj?ca rasa hereford. Kupi? takie krowy rolnikom,..." - ja osobicie nie znam projektu ale z tego co się zorientowałem to chyba TP Bocian nie będzie jednak tych krów kupowało
Cytat:
Każdy się może pomylić!
- przekrecanie słów, dopisywanie nieprawdziwych faktów - wiadome czy nie ale to wprowadzanie czytelnika w bł?d. MAŁO TO PROFESIONALNE moim skromnym zdaniem
W moim odczuciu (rozumieniu tego tekstu) rolnicy chętnie przystali na projekt (współpracę) ponieważ widzieli w tym interes dla siebie: krowy, drzewo, wykup nieprzydatnych gruntów.
I ten szumny tytuł: "Ekolodzy dbaj? o cenny teren parku wspólnie z rolnikami - brzmi to jak nierealny sen polskiego przyrodnika." - no, drzewo piechot? nie chodzi, krowy (hmmm w tym znaczeniu) też nie a tymbardziej pare groszy za nieużytki... jak TP Bocian będzie rozdawalo powięcone medaliki, obrazki, autografy rydzyka i krzyżyki to mylę, ze nawet słuchaczki Radia M, skusiłyby sie na "dbanie o cenne tereny parku"
o projekcie może i nic ale występuj? pewne przekłamania, typu
nie jest to chyba aż tak wielkie przekłamanie ponieważ z tego co pamiętam to włanie TP Bocian będzie kupowało krowy (tyle, że za pieni?dze rolników) - ale tu się mogę mylić... Jeli TP Bocian nie będzie partycypowało w zakupie to mnie popraw Dominiku
Cytat:
przekrecanie słów, dopisywanie nieprawdziwych faktów - wiadome czy nie ale to wprowadzanie czytelnika w bł?d
nadal tego nie widzę... poza tym co innego jest wprowadzenie czytelnika w bł?d np. oszczerstwami o branie łapówki a mylenie ł?ki z pastwiskiem (zwłaszcza, że 99% społeczeństwa i tak nie wie na czym ta różnica polega)... powinnimy jednak obiektywnie wartociować te rzeczy i widzieć diametraln? różnicę...
Cytat:
W moim odczuciu (rozumieniu tego tekstu) rolnicy chętnie przystali na projekt (współpracę) ponieważ widzieli w tym interes dla siebie: krowy, drzewo, wykup nieprzydatnych gruntów.
tak też jest w rzeczy samej
Cytat:
jak TP Bocian będzie rozdawalo powięcone medaliki, obrazki, autografy rydzyka i krzyżyki to mylę, ze nawet słuchaczki Radia M, skusiłyby sie na "dbanie o cenne tereny parku"
Teraz wiecie dlaczego narzekałem na "współpracę" z mediami: Chcesz dobrze, a oni i tak poprzekręcaja na swoje Jednak nie jest aż tak Ľle z tym artykułem, Dominik (mogło być gorzej)
Cytat:
szkoda tylko, że te artykuły s? dostępne tylko przez dwa tygodnie od opublikowania, póĽniej chc? kase za to żeby je otworzyć
Mam na to sposób: zaznaczam cały artykuł i kopiuję do worda. W ten sposób mam zapisany.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Musze jednak przyznac rację Mopkowi, bez autoryzacji wychodza takie kwiatki, ale na pocieszenie dodam, że dla mnie artykół tez ma pozytywny oddĽwiek, a kto kiedys powiedział że: i tak nie wazne jak pisz? tylko, że pisz?...
Ja sie do takich numerów przyzwyczaiłem juz dawno, ale Dominik to jeszcze bardzo przeżywa, a kulona to przeciez tam na pęczki, jak wyjeżdzalimy to poderwał sie spod kół, zreszt? zza ostu...
I to ma być gin?cy gat.?
Każdy obozowicz jak go nie widział, to słyszał na pewno. Swoj? drog?, tego Corvusowego wabia, to z pewnoci? włanie kulon wci?gn?ł - takie charakterystyczne lady były jakby po nim
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
nie jest to chyba aż tak wielkie przekłamanie ponieważ z tego co pamiętam to włanie TP Bocian będzie kupowało krowy (tyle, że za pieni?dze rolników) - ale tu się mogę mylić... Jeli TP Bocian nie będzie partycypowało w zakupie to mnie popraw Dominiku
Towarzystwo krów nie kupuje. W projekcie przewidziane sa srodki na inseminacje bydła mlecznego rasa hereford. Tak wiec, nie dziw sie mopku,ze mnie troche poruszyło. Zakup bydla a pieniadze na inseminacje to dwie rozne rzeczy. Moze termin inseminacja nie był znany
[ Dodano: 25 Sie 2004 03:58 pm ]
Cytat:
I ten szumny tytuł: "Ekolodzy dbaj? o cenny teren parku wspólnie z rolnikami - brzmi to jak nierealny sen polskiego przyrodnika."
Winer, akurat to zdanie podoba mi sie najbardziej! Powaga. Mam nadzieje ze ten sen w koncu sie zrealizuje.
-yyy, no rolnicy zostali przekupieni - to pomagaj?, tym sposobem jak już pisałem wczeniej, każd? grupę społeczn? można "wkęcić" w taki program - żeby pomagali
w wersji papierowej Gazety tytuł brzmi: "KROWY DO PARKU Towarzystwo Przyrodnicze Bocian z Siedlec przekonało rolników z nadbużańskiej wsi, że wypasaj?c krowy, będ? chronić przyrode i jeszcze na tym zarobi?".
Zdarzenie opisane w ogólnopolskim dzienniku i nie ma słowa o łapówce, s?dowym
przekręcie lub malwersacji.
TEN KRAJ SCHODZI NA PSY!
Jak nam się będzie tak wszystko udawać, to gazety upadn?. Prostestuję!
Ja po przeprowadzeniu rozmowy z t? sam? Pani? redaktor...
Oooooo widzę, że pani redaktor już etat dostała żeby o TP "Bocian" artykuły pisać. Jak będzie pisać -nasty albo -dziesi?ty tekst, to z pewnoci? będzie już wszystko tip top.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
No no - calkiem ladnie... Ten Doktor Kowalski... Podziekowania na glownym miejscu... Miales racje Mender - czasopismo na poziomie. I bykow nie wiele - wlasciwie tylko o tych komarach (w koncu nie wszystkie jedza glownie komary) - aczkolwiek Moja Zona powiedziala, ze sie czepiam...
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum