FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Pisz? o nas
Autor Wiadomość
Winer 
moderator

Wysłany: 2004-08-25, 12:01   

Cytat:
co w tym artykule jest negatywnego o całym projekcie?
- o projekcie może i nic ale występuj? pewne przekłamania, typu: "Przyrodnicy po konsultacjach ze specjalistami, m.in. z Akademii Podlaskiej w Siedlcach, uznali, że najlepsza będzie mało wymagaj?ca rasa hereford. Kupi? takie krowy rolnikom,..." - ja osobicie nie znam projektu ale z tego co się zorientowałem to chyba TP Bocian nie będzie jednak tych krów kupowało :wink:

Cytat:
Każdy się może pomylić!
- przekrecanie słów, dopisywanie nieprawdziwych faktów - wiadome czy nie ale to wprowadzanie czytelnika w bł?d. MAŁO TO PROFESIONALNE moim skromnym zdaniem :!:

W moim odczuciu (rozumieniu tego tekstu) rolnicy chętnie przystali na projekt (współpracę) ponieważ widzieli w tym interes dla siebie: krowy, drzewo, wykup nieprzydatnych gruntów.

I ten szumny tytuł: "Ekolodzy dbaj? o cenny teren parku wspólnie z rolnikami - brzmi to jak nierealny sen polskiego przyrodnika." - no, drzewo piechot? nie chodzi, krowy (hmmm w tym znaczeniu) też nie a tymbardziej pare groszy za nieużytki... jak TP Bocian będzie rozdawalo powięcone medaliki, obrazki, autografy rydzyka i krzyżyki to mylę, ze nawet słuchaczki Radia M, skusiłyby sie na "dbanie o cenne tereny parku" :|

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-08-25, 12:13   

Cytat:
o projekcie może i nic ale występuj? pewne przekłamania, typu

nie jest to chyba aż tak wielkie przekłamanie ponieważ z tego co pamiętam to włanie TP Bocian będzie kupowało krowy (tyle, że za pieni?dze rolników) - ale tu się mogę mylić... Jeli TP Bocian nie będzie partycypowało w zakupie to mnie popraw Dominiku :D

Cytat:
przekrecanie słów, dopisywanie nieprawdziwych faktów - wiadome czy nie ale to wprowadzanie czytelnika w bł?d

nadal tego nie widzę... :roll: poza tym co innego jest wprowadzenie czytelnika w bł?d np. oszczerstwami o branie łapówki a mylenie ł?ki z pastwiskiem (zwłaszcza, że 99% społeczeństwa i tak nie wie na czym ta różnica polega)... powinnimy jednak obiektywnie wartociować te rzeczy i widzieć diametraln? różnicę...

Cytat:
W moim odczuciu (rozumieniu tego tekstu) rolnicy chętnie przystali na projekt (współpracę) ponieważ widzieli w tym interes dla siebie: krowy, drzewo, wykup nieprzydatnych gruntów.

tak też jest w rzeczy samej :P

Cytat:
jak TP Bocian będzie rozdawalo powięcone medaliki, obrazki, autografy rydzyka i krzyżyki to mylę, ze nawet słuchaczki Radia M, skusiłyby sie na "dbanie o cenne tereny parku"

no trzeba by o tym pomyleć :] :D cel uwięca rodki ;)

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Batman 

Wysłany: 2004-08-25, 13:37   

Teraz wiecie dlaczego narzekałem na "współpracę" z mediami: Chcesz dobrze, a oni i tak poprzekręcaja na swoje :? Jednak nie jest aż tak Ľle z tym artykułem, Dominik (mogło być gorzej) :wink:
Cytat:
szkoda tylko, że te artykuły s? dostępne tylko przez dwa tygodnie od opublikowania, póĽniej chc? kase za to żeby je otworzyć

Mam na to sposób: zaznaczam cały artykuł i kopiuję do worda. W ten sposób mam zapisany. :wink:

Adam Tarłowski 

Wysłany: 2004-08-25, 13:56   

Musze jednak przyznac rację Mopkowi, bez autoryzacji wychodza takie kwiatki, ale na pocieszenie dodam, że dla mnie artykół tez ma pozytywny oddĽwiek, a kto kiedys powiedział że: i tak nie wazne jak pisz? tylko, że pisz?... :wink:

Ja sie do takich numerów przyzwyczaiłem juz dawno, ale Dominik to jeszcze bardzo przeżywa, a kulona to przeciez tam na pęczki, jak wyjeżdzalimy to poderwał sie spod kół, zreszt? zza ostu...

Batman 

Wysłany: 2004-08-25, 14:03   

Cytat:
a kulona to przeciez tam na pęczki

I to ma być gin?cy gat.?
Każdy obozowicz jak go nie widział, to słyszał na pewno. Swoj? drog?, tego Corvusowego wabia, to z pewnoci? włanie kulon wci?gn?ł - takie charakterystyczne lady były jakby po nim :twisted:

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-08-25, 14:17   

Cytat:
Swoj? drog?, tego Corvusowego wabia, to z pewnoci? włanie kulon wci?gn?ł - takie charakterystyczne lady były jakby po nim

....wszamał go na spułę z niedĽwiedziem i dudkiem............ :lol: :wink: :mrgreen:

Batman 

Wysłany: 2004-08-25, 14:28   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :lol: :roll: :mrgreen:

Dominik 

Wysłany: 2004-08-25, 14:53   

Cytat:
nie jest to chyba aż tak wielkie przekłamanie ponieważ z tego co pamiętam to włanie TP Bocian będzie kupowało krowy (tyle, że za pieni?dze rolników) - ale tu się mogę mylić... Jeli TP Bocian nie będzie partycypowało w zakupie to mnie popraw Dominiku

Towarzystwo krów nie kupuje. W projekcie przewidziane sa srodki na inseminacje bydła mlecznego rasa hereford. Tak wiec, nie dziw sie mopku,ze mnie troche poruszyło. Zakup bydla a pieniadze na inseminacje to dwie rozne rzeczy. Moze termin inseminacja nie był znany :mrgreen:

[ Dodano: 25 Sie 2004 03:58 pm ]
Cytat:
I ten szumny tytuł: "Ekolodzy dbaj? o cenny teren parku wspólnie z rolnikami - brzmi to jak nierealny sen polskiego przyrodnika."

Winer, akurat to zdanie podoba mi sie najbardziej! Powaga. Mam nadzieje ze ten sen w koncu sie zrealizuje.

Batman 

Wysłany: 2004-08-25, 15:02   

Tytuł jest super!
Cytat:
Mam nadzieje ze ten sen w koncu sie zrealizuje.

No, nie ty jeden, Dominiku 8)

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-08-26, 12:29   

Tytuł...

-yyy, no rolnicy zostali przekupieni - to pomagaj?, tym sposobem jak już pisałem wczeniej, każd? grupę społeczn? można "wkęcić" w taki program - żeby pomagali :wink:

Adam Tarłowski 

Wysłany: 2004-08-26, 13:04   

Dla uzupełnienia:

w wersji papierowej Gazety tytuł brzmi: "KROWY DO PARKU Towarzystwo Przyrodnicze Bocian z Siedlec przekonało rolników z nadbużańskiej wsi, że wypasaj?c krowy, będ? chronić przyrode i jeszcze na tym zarobi?".

A oto jeden z komentarzy ze strony Gazety.pl:

Nie wierzę :)
Autor: rubenc@poczta.gazeta.pl
Data: 25.08.2004 10:53

Zdarzenie opisane w ogólnopolskim dzienniku i nie ma słowa o łapówce, s?dowym
przekręcie lub malwersacji.
TEN KRAJ SCHODZI NA PSY!
Jak nam się będzie tak wszystko udawać, to gazety upadn?. Prostestuję! :)

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-08-26, 14:49   

Cytat:
A oto jeden z komentarzy ze strony Gazety.pl:

tak, tak, też mi się spodobał :D

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Anem 
moderator

Wysłany: 2004-08-27, 21:12   

Cytat:
Ja po przeprowadzeniu rozmowy z t? sam? Pani? redaktor...

Oooooo widzę, że pani redaktor już etat dostała żeby o TP "Bocian" artykuły pisać. ;) Jak będzie pisać -nasty albo -dziesi?ty tekst, to z pewnoci? będzie już wszystko tip top. :D

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-09-06, 13:53   

Na probę mendera, który nie mógł sobie poradzić ze sprawami technicznymi.

3.jpg
Plik ściągnięto 554 raz(y) 37.55 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 445 raz(y) 40.55 KB

1.jpg
Plik ściągnięto 445 raz(y) 17.03 KB

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Marfu 

Wysłany: 2004-09-06, 15:59   

No no - calkiem ladnie... Ten Doktor Kowalski... Podziekowania na glownym miejscu... Miales racje Mender - czasopismo na poziomie. I bykow nie wiele - wlasciwie tylko o tych komarach (w koncu nie wszystkie jedza glownie komary) - aczkolwiek Moja Zona powiedziala, ze sie czepiam...

Odpowiedz do tematu