Jak ogl?dałem zdjęcia z zeszłego roku to nic takiego tami nie widziałem
A czy kto zgłaszał organizatorowi że będzie potrzebny pr?d?
Jak wiesz pr?d kosztuje wiec jesli nie zgloszono checi "mienia" pr?du to chyba rozumiesz ze trudno by organizator biegal i sie wszystkich pytal.
Pr?d miały Parki Krajobrazowe, Parki Narodowe - niektóre wiec podejrzewam ze pr?d to nie problem
ale my jako Towarzystwo nie mamy zainstalowanych żadnych kamerek, tym bardziej w gniazdach ''sokołów''. To co mielibymy pokazywać ''czyje''.?? Nie o to chodzi,. Trzeba pokazywać i przybliżać nasze dokonania.
Masz rację. To trzeba zmontować Foto-wideo relacje z akcji Bociana i chwalić się swoimi dokonaniami. Na pewno kto zawsze robił zdjęcia. Jak cyfrowe to łatwiej będzie zmontować.
Koncze dyskusje o pradzie. Nie bedzie - sorry. Jakies male prezentacje moga byc, ale z laptopa z dobra bateria. Na ostatnim zebraniu organizacyjnym zapowiedzieli na to.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Koncze dyskusje o pradzie. Nie bedzie - sorry. Jakies male prezentacje moga byc, ale z laptopa z dobra bateria. Na ostatnim zebraniu organizacyjnym zapowiedzieli na to.
To moze czas pomyslec o kupnie agregatora - na alegro s? już po 500-700zł
Kilka wiosen temu jednym z punktów obchodów Dnia Ziemi zorganizowanego przez nasze Muzeum w jednym z łomżyńskich liceów była "loteria fantowa". Cieszyła się sporym zainteresowaniem i cały czas mielimy ruch przy stoliku z losami (każdy los wygrywał). Pomysł może niezbyt wyrafinowany ale zważywszy
Cytat:
na tłum który się przewija i jego inteligencję pomysły zbyt ambitne będ? dla nich niezrozumiałe-niestety.
A może konkurs, który wystawca i która osoba wydepcze najmniej Pól Mokotowskich i zostawi najmniej mieci.
Niepije tu oczywicie do TP Bocian, ale do organizatorów "Dnia Ziemi" i do miejsca, w którym s? organizowane obchody.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2005-04-11, 06:50 ]
Bocian napisał/a:
Było pomysł też by postawić gdzie klatkę - żywołapkę tak? w jak? sie chwyta drapieżniki - to Adama i Moniki z wczoraj i zrobić co w rodzaju jakiego pokazu jakie męki przechodza ptaki chwytane w takie żywołapki. Wyjanienie jak postępować gdy się co takiego widzi.
Jak wygl?da taka klatka żywołapka i jak działa? Że tak spytam z ciekawoci?
Jak wygl?da taka klatka żywołapka i jak działa? Że tak spytam z ciekawoci?
z tego co wiem to s? różne typy, z przynęta lub bez. generalnie te z przynęt? działaj? tak że ptak chc?cy zaatakować domnieman? ofiarę uderza w jaki machanizm który go łapie lub zabija.
zał?cze kilka zdjęc, które kiedy przysłała mi Kessy.
z góry przepraszam za Off.( jeli uznacie ze post nie na miejscu to wywalcie lub przeniecie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum