Było pomysł też by postawić gdzie klatkę - żywołapkę tak? w jak? sie chwyta drapieżniki - to Adama i Moniki z wczoraj i zrobić co w rodzaju jakiego pokazu jakie męki przechodza ptaki chwytane w takie żywołapki. Wyjanienie jak postępować gdy się co takiego widzi.
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
Dzisiaj odbylo sie spotkanie z organizatorami Dnia Ziemi. Troche szkoda, bo pojawily sie dwie organizacje, w tym jedna aby powiedziec, ze nie moze brac udzialu w festynie Chodzi o Greenpeace, ktory z zalozenia nie przyjmuje w zadny sposob wsparcia finansowego o czegokolwiek poza osobami prywatnymi. Nawet nie moze brac udzialu w festynie sponsorowanym przez... cokolwiek.
Przedstawilem nasze pomysly, spotkaly sie z uznaniem. Teraz ma to byc przedstawione calemu komitetowi organizacyjnemy i gdzies na poczatku roku, a pewnie w lutym, sie dowiemy, co dalej.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Chodzi o Greenpeace, ktory z zalozenia nie przyjmuje w zadny sposob wsparcia finansowego o czegokolwiek poza osobami prywatnymi. Nawet nie moze brac udzialu w festynie sponsorowanym przez... cokolwiek.
Hm, czyli wyci?gnęli daleko id?ce wnioski z przeszłoci (o ile kojarzę, bywali oskarżani w latach 70-80 o to, że sponsoruje ich ZSRR i atakowali tylko kraje zachodnie). No ale może to tylko pomówienia ...
.......
Mam do podrzucenia pomysł - nienowy ale mysle że wart rozważenia. Mianowicie kamera w gnieżdzie ptaszora czy chociażby lisa, borsuka i on line mozliwoć jego podgl?dania na monitorze......
.......
Mianowicie kamera w gnieżdzie ptaszora czy chociażby lisa, borsuka i on line mozliwoć jego podgl?dania na monitorze......
A będzie tam pr?d aby podł?czyć cały sprzęt?
U myszołowa pewnie nie, ale u lisa i borsuka w norze na pewno, jak mogłyby żyć w ciemnych norach bez pr?du?? nic by nie widziały...
No jak mogłem o tym nie pomyleć!!! Przecież borsuki i lisy musz? mieć pr?d. A jak wychodz? polować to zabieraj? latarki.
A moje pytanie dotyczy Pól Mokotowskich bo tam się to zazwyczaj odbywa Dzień Ziemi.
A s?siada wsadzi się na rower z dużym dynamem. Będzie można go pokazywać jako ekologiczne Ľródło energii.
To chyba pytanie do organizatorów. Jak będzie z zasilaniem i przydziałem mocy na stanowisko. Jeli będzie to wówczas można myleć o pokazach wideo. Inaczej to tylko zdjęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum