FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzień Ziemi 2005
Autor Wiadomość
Bocian 

Wysłany: 2004-11-15, 14:07   

Było pomysł też by postawić gdzie klatkę - żywołapkę tak? w jak? sie chwyta drapieżniki - to Adama i Moniki z wczoraj i zrobić co w rodzaju jakiego pokazu jakie męki przechodza ptaki chwytane w takie żywołapki. Wyjanienie jak postępować gdy się co takiego widzi.

Marfu 

Wysłany: 2004-11-18, 13:04   

Dzisiaj odbylo sie spotkanie z organizatorami Dnia Ziemi. Troche szkoda, bo pojawily sie dwie organizacje, w tym jedna aby powiedziec, ze nie moze brac udzialu w festynie :-) Chodzi o Greenpeace, ktory z zalozenia nie przyjmuje w zadny sposob wsparcia finansowego o czegokolwiek poza osobami prywatnymi. Nawet nie moze brac udzialu w festynie sponsorowanym przez... cokolwiek.

Przedstawilem nasze pomysly, spotkaly sie z uznaniem. Teraz ma to byc przedstawione calemu komitetowi organizacyjnemy i gdzies na poczatku roku, a pewnie w lutym, sie dowiemy, co dalej.

Wychuchol 

Wysłany: 2004-11-18, 15:32   

Marfu napisał/a:
Chodzi o Greenpeace, ktory z zalozenia nie przyjmuje w zadny sposob wsparcia finansowego o czegokolwiek poza osobami prywatnymi. Nawet nie moze brac udzialu w festynie sponsorowanym przez... cokolwiek.

Hm, czyli wyci?gnęli daleko id?ce wnioski z przeszłoci (o ile kojarzę, bywali oskarżani w latach 70-80 o to, że sponsoruje ich ZSRR i atakowali tylko kraje zachodnie). :roll: No ale może to tylko pomówienia ...

Marfu 

Wysłany: 2004-11-18, 16:33   

Z tego co mowili, to nigdy nie przyjeli pieniedzy innych niz od osoby prywatnej, aczkolwiek mogl im wplacic Jurij Andropow...

Wychuchol 

Wysłany: 2004-11-18, 16:53   

Marfu napisał/a:
Z tego co mowili, to nigdy nie przyjeli pieniedzy innych niz od osoby prywatnej, aczkolwiek mogl im wplacic Jurij Andropow...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bocian 

Wysłany: 2004-11-18, 16:56   

Dobra robota- działajmy więc.

Mirek 

Wysłany: 2004-11-18, 19:05   

Musimy zatem już teraz systematycznie sie przygotowywać i dyskutować o szczegółach. To dla nas spore wyzwanie!

amikosik 

Wysłany: 2004-11-27, 16:54   

grzegorzb napisał/a:
.......
Mam do podrzucenia pomysł - nienowy ale mysle że wart rozważenia. Mianowicie kamera w gnieżdzie ptaszora czy chociażby lisa, borsuka i on line mozliwoć jego podgl?dania na monitorze......

A będzie tam pr?d aby podł?czyć cały sprzęt?

sisiek 

Wysłany: 2004-11-27, 17:14   

amikosik napisał/a:
grzegorzb napisał/a:
.......
Mianowicie kamera w gnieżdzie ptaszora czy chociażby lisa, borsuka i on line mozliwoć jego podgl?dania na monitorze......

U myszołowa pewnie nie, ale u lisa i borsuka w norze na pewno, jak mogłyby żyć w ciemnych norach bez pr?du?? nic by nie widziały...

INWENTARYZACJA PRZYRODNICZA
..... http://bernese.webpark.pl/ ......

amikosik 

Wysłany: 2004-11-27, 18:47   

sisiek napisał/a:
amikosik napisał/a:
grzegorzb napisał/a:
.......
Mianowicie kamera w gnieżdzie ptaszora czy chociażby lisa, borsuka i on line mozliwoć jego podgl?dania na monitorze......

U myszołowa pewnie nie, ale u lisa i borsuka w norze na pewno, jak mogłyby żyć w ciemnych norach bez pr?du?? nic by nie widziały...

No jak mogłem o tym nie pomyleć!!! Przecież borsuki i lisy musz? mieć pr?d. A jak wychodz? polować to zabieraj? latarki.
A moje pytanie dotyczy Pól Mokotowskich bo tam się to zazwyczaj odbywa Dzień Ziemi.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-11-27, 19:00   

Od s?siada się kabel odci?gnie :D

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

amikosik 

Wysłany: 2004-11-27, 19:21   

Hubert napisał/a:
Od s?siada się kabel odci?gnie :D

A s?siada wsadzi się na rower z dużym dynamem. Będzie można go pokazywać jako ekologiczne Ľródło energii.
To chyba pytanie do organizatorów. Jak będzie z zasilaniem i przydziałem mocy na stanowisko. Jeli będzie to wówczas można myleć o pokazach wideo. Inaczej to tylko zdjęcia.

grzegorzb 

Wysłany: 2004-11-29, 08:51   

Pr?d jest na Polach - jego "przydziałem" zajmuj? się organizatorzy - Osrodek Kultury Mokotów (chyba) i Pani Hodun.

amikosik 

Wysłany: 2004-11-29, 10:36   

grzegorzb napisał/a:
Pr?d jest na Polach - jego "przydziałem" zajmuj? się organizatorzy - Osrodek Kultury Mokotów (chyba) i Pani Hodun.

To nadal nie oznacza że u Bociana będzie można podł?czyć TV i odtwarzacz.
Jak ogl?dałem zdjęcia z zeszłego roku to nic takiego tami nie widziałem.

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-11-29, 13:33   

Cytat:
To nadal nie oznacza że u Bociana będzie można podł?czyć TV i odtwarzacz.

..no to ja ponawiem pytanie..... Co mielibymy tam odtwarzać?????
Cytat:
Jak ogl?dałem zdjęcia z zeszłego roku to nic takiego tami nie widziałem.

...bo nie było takiej potrzeby, nkt nie wpadł na taki pomysł, bardziej skupiamy się na innych formach prezentacji.

Odpowiedz do tematu