FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
cenzura na forum zarządu TP Bocian
Autor Wiadomość
Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-14, 18:54   

Blazej. Nie myle faktow... Napisales, ze wkladem wlasnym do projektu popielicowego bylo 15 000 PLN przeznaczone na inwentaryzacje pilchowatych. Zakladam, ze jest to prawda. Napisales tez, ze polowa z tego to Twoj udzial. Powtorze stosowne cytaty:

Joanna napisał/a:
Nie mogę się powstrzymać przed pytaniem mopku (babska ciekaweść) - ale te około 15 tys wkładu ci chyba oddano?

Ty zas odpowiedziales:

mopek napisał/a:
to jest koszt dwóch osób zbierających materiały na Mazowszu, Podlasiu, Lubelszczyźnie, Górach Świętokszyskich itd. To wszystko jest w złożonym i zaakceptowanym projekcie (do wglądu chociażby w siedzibie TPB lub w GEF). Oczywiście nie ma mowy o zwrocie tych kwot i ja się z tym liczyłem.

Czyli, ze okolo 7 500 to Twoj wklad w ten projekt, a drugie tyle to owa "druga osoba". Poniewaz osmielam sie stwierdzic, ze swoj wklad przeceniasz wielokrotnie (w koncu osob zbierajacych samodzielnie materialy bylo wiecej...), chcialbym abys wymienil swoje wyjazdy popielicowe, a wowczas z nich wyniknie owe 7 500. Skoro przekazales dokladna rozpiske Centrali, wiec skopiuj ja tutaj. Tyle.

Czytajac Twoje posty mozna by przypuszczac, ze na Tobie cale Towarzystwo sie opieralo... Tu jest moment, w ktorym mozna wykazac, jak jestes daleki od prawdy. Skoro nie chcesz wykazac swojego zaangazowania w ten wklad wlasny konkretnie - znaczy, ze bylo wielokrotnie mniejsze... Znaczy, ze... Az sie boje napisac... Mijasz sie z prawda? A skoro tu sie mijasz, to moze i gdzies indziej?

Nie rozumiem co Tu jest niejasne. Czy inni tez nie rozumieja mojej prosby??

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-14, 18:59   

Joanno - nie mam dojscia do kwitow, ale skoro Blazej byl zatrudniony, to pewnie on ma kwity...

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-04-14, 19:17   

Nie wiem, dla mnie powinniście iść do sądu pracy albo się dogadać co do sumy. Przecież nie będziecie tu skanować dokumentów. Na razie coraz bardziej traci na tym organizacja Bocian, a szkoda bo jest tu naprawdę dużo wartościowych osób i na tym forum i na tamtym, które mogą się zrazić do ochrony przyrody.

Kejbii 
moderator
Sumienie Forum

Wysłany: 2006-04-14, 19:50   

Hehe, nie chce mi sie szukać mojego pierwszego postu "w temacie rozłamu" (może krotek znajdzie i podrzuci, pls.) .

Zadzwoniłem (by się upewnić) przed chwila do znajomego adwokata - sądownictwo pracy w Polsce nadal jest w znacznym stopniu bezpłatne. [np. pozywający nie płaci za wpis, co ważne].

Dlatego - ze względu na wagę sprawy i zaangażowanie nas, forumowych szaraczków,od dawna w ten kosmos - postuluję: bądź uprzejmy, mopq, pozwać TP Bocian o należną zapłatę, OK ?

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-14, 20:10   

Duszek Bociana, kompletnie cie nie rozumiem :| dwie strony konfliktu zgadzaja sie akurat co do tego, ze wszystkie dokumenty i wyliczenia podczas przygotowywania projektu jak również podczas jego trwania (poza honorarium za kontrole budek co jest proste do sprawdzenia) byly OK a ty brniesz ślepo dalej... chcesz być na siłę trzecią stroną konfliktu? :shock: jak bardzo ci zalezy to napisz w tej sprawie maila z prosba o wyjasnienie do TP Bocian bo ja nie zamierzam na to tracic czasu... pozniej moze wymyslisz np zebym zeskanowal mapy z rozmieszczonymi budkami bo nie wiesz czy piszę prawdę, że wiszą w tych a nie w innych nadleśnictwach - wybacz ale najnormalniej w świecie szkoda mi na to czasu. To wszystko było sprawdzane przed złożeniem projektu i weryfikowane w trakcie przez sponsora! Poza tym mam wrażenie, że mylisz zbieranie danych podczas obozu w ramach projektu z indywidualnymi wyjazdami w teren rok przed złożeniem projektu :|

na prawdę zastanów się, bo rzeczywiście robisz niedźwiedzią przysługę zarządowi TPB

Kejbii, ale przecież kompletnie nie o to chodzi w tym temacie :shock:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Kejbii 
moderator
Sumienie Forum

Wysłany: 2006-04-14, 20:24   

mopek napisał/a:

Kejbii, ale przecież kompletnie nie o to chodzi w tym temacie :shock:

dobrze wskazujesz :res:

Starałem sie czytać ten temat, ale jego rozmiar mnie "przekracza"; zalogowałem się dziś na forum Bociana (by złożyć życzenia świąteczne) i (eeech, ciekawość..;/) otworzyłem tam ten temat o nazwie "Źle się stało".

Mopq, ja w "tych wszystkich tematach" widzę to samo... :/

To ja może poszukam mojego pierwszego posta w "tych tamatach"... jak znajdę, zaraz go dam..

Kejbii 
moderator
Sumienie Forum

Wysłany: 2006-04-14, 20:37   

O, to napisałem tu byłem ja, 21.12.2005:

http://forum.przyroda.org...t5167.htm#99302

Cytat:
Skoro członkowie TP Bocian nie byli i nie są wtajemniczeni w szczegóły Waszych ustaleń, Panowie Marfu i Mopku (vide jakies subforum dla GTW, jak pisze Mopek :evil: ) - prosze uprzejmie, załawiajce te sprawy dalej między sobą :evil:

Co to za mieszanie :evil: :evil: :evil:

Jestem tu bo mi się podoba i wypiszę sie stąd, kiedy mi się podoba (albo pałuczę bana :P )

Wnosze o zamknięcie tego żenującego tematu - przynajmniuej do czasu wykrystalizowania jakiegoś konsensusu miedzy Wami, który wtedy moglibyście łaskawie przedstawić do naszego "opiniowania" :idea:

grrr

Kejbii 
moderator
Sumienie Forum

Wysłany: 2006-04-14, 20:48   

Aha:

mopek, ja sobie wydrukowałem cały niniejszy temat i czytałem wiele postów przez wiele minut..
i to samo zrobiłem z tematem "Żle się stało" z forum Bocianowego... i też poczytałem sobie.

I szkoda, że Andrzej Grubba nie żyje, bo pewnie by Wam dokopał, pingpongiści z Bożej łaski..

I ..grr.... przez wzgląd na Święta...proszę...jak Premier Marcinkiewicz prosił był:
"Tony, jak proszę i radzę, ja radzę i proszę" :D

to teraz zamilknę ...

pozdrawiam

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-15, 18:40   

Alez ja nie mowie, ze wniosek byl zle napisany :-) Nie watpie, ze inwentaryzacje pilchow byly wykonane! Twierdze tylko, ze podpisujesz sie pod dokonaniami innych osob - piszac, ze TWOJA ZASLUGA jest polowa wkladu wlasnego pochodzacego z inwentaryzacji. Daje glowe, ze DUUUZO mniej niz polowa, nawet pewnie niz 25%. I tyle. Czyli - po prostu oszukujesz.

Joanna slusznie sie zatroskala, widzac ile pieniedzy i pracy wlozyles, aby ten projekt powstal... Tym czasem pracowalo nad tym duzo wiecej osob, a Twoj wklad akurat byl... duzo mniejszy. Nie masz sie wiec co chwalic owymi 7 500 zainwestowanymi w inwentaryzacje...

Jezeli caly czas nie rozumiesz o co chodzi... To chyba nie chcesz zrozumiec... Czyli nie potrafisz wykazac owych wyjazdow. I tyle. Tyle sa warte Twoje oswiadczenia... I chelpienie sie, czego to nie zrobiles...

Ale...

Jutro mamy najwieksze Swieto, jakie obchodzone jest w naszej cywilizacji. Swietujmy w spokoju i radosci, zapomnijmy na dwa dni o wszelkich awanturach. Ja skladam wszystkim Forumowiczom z Forum Przyroda wiele radosci z okazji Wielkiej Nocy, zdrowia, spokoju i ciekawych obserwacji przyrodniczych. A do dyskusji powrocmy sobie po swietach...

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-04-18, 10:27   

Cóż, już przeboleliśmy (z trudem) stratę kilku forumowiczów a temat wraca...
Kejbii dzwonił do prawnika a ja zamiast piec ciasta gadałam przez godzinę z osobą, która zjadła zęby na takich różnych projektach i rozliczeniach itd.
Podobno żadna ze stron nie jest bez winy i obydwie nie są do końca profesjonalne

Duszek Bociana napisał/a:
Daje glowe, ze DUUUZO mniej niz polowa, nawet pewnie niz 25%. I tyle. Czyli - po prostu oszukujesz.

To nie ma znaczenia Duszku mopek Ci w kółko powtarza. Mopek był koordynatorem projektu - osobą która decydowała na co ma przeznaczyć ile pieniędzy. Choćby używał do tego celu sań Świętego Mikołaja to bez znaczenia. Bez znaczenia też kto z nim jeździł i co robił. To sa rozliczenia między nimi. Robota została wykonana - forsa się należy. Niezrozumiałe jest natomiast dlaczego mopek nie wie co dzieje się z pieniądzmi w projekcie, którym zarządza: czy Marek brał rachunki itd. Przecież to on powinien podpisywać każdy rachunek, decydować jak zostanie wydana każda złotówka bo to on był odpowiedzialny za projekt. Koordynator nie powinien zostać z takimi załozonymi własnymi pieniędzmi tylko na bieżąco składać rachunki i je odzyskiwać . Wiadomo ze z takich projektów Towarzystwo się utrzymuje a kwoty są "z górką" - trzeba opłacić biura, pracowników, ale haracz powinien być oficjalny a kwota uzgodniona i zaakceptowana przez mopka i na piśmie. Może mopek nie był prawdziwym koordynatorem tylko figurantem, który obrywał kiedy coś poszło nie tak i miał tego dość?
Swoją drogą Twoje postepowanie mopku jest dziwne. Zwalniasz się z pracy na uczelni, bo obiecują Ci konkretne warunki. Od razu po tym okazuje się że kwota wynagrodzenia będzie znacząco niższa. Potem przestają Ci płacić gdzieś w 2003 przez 12 miesiecy. Nie płaca miesiąc, dwa, trzy, a Ty dalej tam tkwisz. Są Ci winni też za projekt, a Ty na odchodne kiedy rezygnujesz chcesz za darmo prowadzić Bocianowi stronę, i jeszcze jakby co wpłacić połowę sumy ewentualnego wynagrodzenia z tego tytułu Bocianowi, a są Ci w tym czasie winni duże sumy. To jakies pokręcone...
Piszesz że różne obiecanki padały na zebraniach zarządu. To nie nagrywaliście zebrań, nie robicie protokołu? to standard w każdej instytucji... i pozarządowych też. Bociany. Jeżleli komuś nie chce sie w to wszystko zagłębiać , co jest zresztą mało możliwe, to sympatia będzie po stronie mopka, bo nie jest agresywny, nie pisze o Was per "oszuści itd" nie wycina nic z SB tylko dlatego że ktoś o coś zapytał. Nie pisze "Nie chcemy Cię", "a nie bedziesz miał komputerka cha, cha, cha"
Ludzie, internauci na Was patrzą, chociaż udawajcie :lol:
Dobrze ze zabrałeś Forum mopku.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-18, 14:43   

Drogi Duszku Bociana... zaczynasz się chyba przekształcać w Koszmar Bociana :lol: bo zarzucając oszustwo mi zarzucasz go też automatycznie części zarządu, który to weryfikował i się pod tym podpisał. Podważasz też wiarygodność Marka Kowalskiego, który był drugim specjalistą zbierającym te dane.

ale to szczegół :]

Cytat:
Daje glowe, ze DUUUZO mniej niz polowa, nawet pewnie niz 25%. I tyle. Czyli - po prostu oszukujesz.

widzisz... w całym cywilizowanym świecie jest tak, że jeśli rzuca się oskarżenia to należy przedstawić na to dowody inaczej są to pomówienia i zniesławienie i do rozwiązywania takich problemów jest droga prawna. Dlatego też przedstaw swoją osobę oraz dowody bo w przeciwnym razie będę musiał prosić kogoś z GTW o odpowiednią reakcję na rzucanie bezpodstawnych oskarżeń - na razie tylko tyle

ale wracając do sprawy. Pisałeś wcześniej:

Cytat:
Wszystkie oskarzenia pod Adresem TPB i opisywania wlasnej dzialalnosci przez Blazeja sa nie do sprawdzenia, a to jedno jest...

piszesz nieprawdę - jest coś o wiele prostrzego i bardziej miarodajnego do sprawdzenia - kto zbierał dane (sprawdzal budki) jako specjalista w RDLP Radom (580 budek - za co w harmonogramie rzeczowo-finansowym było uwzględnione wynagrodzenie) a kto wystawił faktury i wziął te pieniądze? Przecież to tak proste do weryfikacji... sprawdź to Sherlocku :] :tup:

Joanno,
Joanna napisał/a:
Swoją drogą Twoje postepowanie mopku jest dziwne.

wiem, dlatego dostałem w siedzenie... nie tweirdzę, że nie ma tu mojej winy czyli łatwowierności i naiwności. Kiedyś myślałem, że wiara w slowo to normalka - teraz biorę wszystko na piśmie... życie uczy dość brutalnymi metodami

Joanna napisał/a:
Zwalniasz się z pracy na uczelni, bo obiecują Ci konkretne warunki. Od razu po tym okazuje się że kwota wynagrodzenia będzie znacząco niższa. Potem przestają Ci płacić gdzieś w 2003 przez 12 miesiecy. Nie płaca miesiąc, dwa, trzy, a Ty dalej tam tkwisz.

pisałem o tym - tu też wychodzi moja łatwowierność - dużo w decyzji przejścia z cieplutkiej posadki na SGGW gdzie byłem zatrudniony na umowę o pracę, na pełny etat i na czas nieokręślony (juz wtedy był to rarytas! a obecnie tym bardziej) było ideologii i wiary, że możemy zrobić wiele na rzecz ochrony przyrody. Ówczesny prezes namawiał mnie przedstawiając jak wygląda sprawa wynagrodzeń (uświadamiam niektórym zapominalskim - nie da się żyć samym powietrzem). Ponieważ był to wieloletni przyjaciel moj i rodziny przez myśl mi nie przeszło, że dojść może do tego wszystkiego i, że powinienem brać wszystko na piśmie... :| Ale trudno stało się więc chciałem spokojnie wycofać się z fikcji zatrudniania mnie jako pracownika (w 2005 dostawałem wynagrodzenie 1000zł brutto JAKO KOORDYNATOR a wykonywałem jeszcze cały czas pracę jako webmaster bez zapewnionego miejsca pracy w postaci chociażby sprawnego komputera i dostępu do internetu) i wspierać działania jako wolontariusz.
Joanna napisał/a:
Nie płaca miesiąc, dwa, trzy, a Ty dalej tam tkwisz. Są Ci winni też za projekt, a Ty na odchodne kiedy rezygnujesz chcesz za darmo prowadzić Bocianowi stronę, i jeszcze jakby co wpłacić połowę sumy ewentualnego wynagrodzenia z tego tytułu Bocianowi, a są Ci w tym czasie winni duże sumy. To jakies pokręcone...

Zgadza się - chciałem prowadzić stronę za darmo i robić strony projektu za 1/2 kwoty przewidzianej. Dlaczego? Ano dlatego, że nadal wierzyłem w możliwość współpracy (nie znałem tyle faktów co dziś - dziś nie chcę mieć z przynajmniej częścią zarządu nic wspólnego!), chciałem machnąć ręką na zadłużenie wobec mojej osoby. Dodatkowo chciałem prowadzić stronę z powodów sentymentalnych ponieważ stworzyłem cały serwis własnymi rękami sam od zera (oczywiście chodzi mi o cały układ, grafikę, etc). Na to wszystko poświęciłem ostatnie 4,5 roku życia... z niczego serwis ten stał się jednym z najczęściej odwiedzanych stron o tematyce przyrodniczej. Domena osiągnęła z PR=0 :arrow: PR=5 co webmasterom wiele wytłumaczy... a nawet za ostatnią stronę, którą wykonałem czyli bociana czarnego dostałem 0zł...

Joanna napisał/a:
Piszesz że różne obiecanki padały na zebraniach zarządu. To nie nagrywaliście zebrań, nie robicie protokołu? to standard w każdej instytucji... i pozarządowych też.

moje pytania na ten i inne tematy są ignorowane więc... musiałby zadać pytanie ktoś inny i to nie byle kto! bo byle kto jest cenzurowany i/lub banowany. Jeśli pytanie zada natomiast np GrzegorzB to już cenzor drapie się po głowie...

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-05-28, 15:12   

Marek Kowalski odpowiedzial kłamczuszkowi - Mopkowi:

zmoderowane
przyjmijmy zasade - nie wciskaj całej odpowiedzi kogoś innego - jak chce to niech ma odrobinę cywilnej odwagi - niech sam przyjdzie i napisze

plik jest umieszczony w poscie Marka Kowalskiego w temacie na ten temat na forum Zarządu - przekłamanie na przekłamaniu... mam wrażenie, że się tam nawzajem niezle nakręcają i sami nie wiedza co jest prawda a co klamstwem :)

a tobie niestety szykuje sie ostrzezenie - czekalem na dowody twoich pomowien - nie doczekalem sie wiec po mojej odpowiedzi, ktora szykuje dostaniesz czerwona karteczke

mopek

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-05-30, 08:16   

No prosze - cenzura na forum prywatnym, ktore mialo byc ostoja PRAWDY!!! Co Blazejku - az tak sie boisz prawdy i nie chcesz, aby ktos przeczytal, jakie bzdury powypisywales w swoich oswiadczeniach?? A przeciez Twoje forum mialo byc ostoja prawdy!!!

Coz, jezeli jednak ktos chce poznac prawde - prosze:

http://forum.bocian.org.pl/viewtopic.php?t=394

Ostatni post w tym temacie, plik do sciagniecia.

Ciekawe, czy i tu cenzura zadziala :-)

A sam Marek Kowalski jak wiesz nie moze przyjsc, wiec nie filozofuj tylko odpowiedz. Np. czemu pisalem, ze wylozeles z wlasnej kieszeni 3000 PLN na warsztaty pilchowe 2004, czemu pisales, ze wylozyles z wlasnej kieszeni na paliwo podczas kontroli budek dla pilchow w 2005 r.?? Napisales same klamstwa, a teraz co - boisz sie??

TCHÓRZ!!

Mozesz sobie dawac kartki, prawda i tak wyjdzie na jaw...

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-05-30, 11:47   

mopek napisał/a:
plik jest umieszczony w poscie Marka Kowalskiego w temacie na ten temat na forum Zarządu

Coz, jezeli jednak ktos chce poznac prawde - prosze:

hehehe, odpowiem cytatem: "idź do lekarza, tego od oczu"

nie rozumiesz podstawowych pojęć typu cenzura :D wiem, że robisz to celowo ale pomyliłeś adresy - ta sprawa jest ciągnięta na cenzurowanym forum zarządu, a jak widzisz Marek Kowalski - kłamczuszek i oszust co udowodnię pisząc odpowiedź na forum zarządu TP Bocian - dał to w załączniku - zgadnij dlaczego? :]

bardzo się cieszę, że Marek odpisał bo to pokazuje do czego jest zdolny się posunąć w swych kłamstwach - odpowiedź będzie dzisiaj, najpóźniej jutro bo wbrew kłamstwom pisanym przez Marka, że mam to niby dużo czasu jestem niebywale zajęty.

Ciekawe, czy i tu cenzura zadziala

:D ubawiłeś mnie :D widzisz, różnica jest taka, że dalej możesz pisać bzdury i obrażać innych (na każdym innym forum dostałbyś już ze 3 czerwone kartki i zakaz pisania), a tam (cenzurowane forum zarządu) za jedno pytanie nikogo nie obrażające w shoutboxie dosteje się BANA czyli nie da się wcale wejśc na forum :D śmiech na sali :D

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-05-30, 12:44   

na dobry początek, tak dla zaostrzenia apetytu zaprezentuję screenshot z oryginalnego pliku excelowskiego w którym są przeprowadzone oficjalne wyliczenia zatwierdzone przez zarząd (pewnie zapomnieli jak znam życie :D Irku poszperaj w poczcie i dokumentach :D ) i później w całości przez Komitet Sterujący GEF:

dokładnie to jest we wniosku - to są te właśnie wyjazdy!

teraz dla wyjaśnienia legenda:

Mielnicka - Marek
PPB - Podlaski Przelom Bugu - ja (była ze mną dla towarzystwa Justa i PoPo więc są świadkowie nawet z tego forum :D )
NPK - Nadbuzanski Park Krajobrazowy - ja (j.w.)
KPK - Kozienicki Park Krajobrazowy - ja (moje rodzinne tereny - znane mi doskonale więc jest zrobione bardzo dokładnie - Marek mógł zapomnieć, że kiedyś w prawdzie robił ze mną popielice w KPK ale było to kilka lat wstecz a GEF uznaje tylko rok w tył)
Staporkow - ja
Barycz - ja
Przysucha - Marek
Skarzysko - ja
Sobiborski Park Krajobrazowy - Marek
Chelmski PK - Marek
Kazimierski - ja (jest nawet z tego przygotowana publikacja)

teraz sobie policzcie - skromność mi nie pozwalała mówić, że więcej niż połowa to moja zasługa :D

czyżbyś nie znał tych danych? przecież wszystkie dokumenty jak deklarował prezes są w porządku więc ten powinien też być :D :D :D

no i widzisz duszku - nie dość, że tyś się skompromitował kłamiąc to jeszcze Marek (choć zastanawiam się czy to nie ta sama osoba, a przynajmniej komputer :D ) - v-ce prezes, który jak się okazało wziął pieniądze za coś czego nie zrobił (a co wykonałem ja) a nawet nie wie jak był wyliczany wkład własny projektu :D

reszte kłamstw obalę tak jak pisałem - dziś lub jutro na cenzurowanym forum zarzadu TP Bocian

dla jasności:
powtarzam - cenzury nie ma - usunięty został bardzo długi text autorstwa nie Duszka (żadnego fragmentu twojej wypowiedzi nie usunąłem) tylko Marka i podana została jego lokalizacja! więc nijak ma się to do żelaznej cenzury panującej na forum zarządu TPB

poza tym ta wypowiedź była nie na temat - temat ten jest wałkowany na forum zarządu :D gdybyś dał link do posta lub pliku nie byłoby moderacji :D i mam wrażenie, że doskonale o tym wiesz :D

Odpowiedz do tematu