FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
cenzura na forum zarządu TP Bocian
Autor Wiadomość
ZaP 
Harris user :)

Wysłany: 2006-04-13, 11:41   

mopek - czlowieku to nie disco relax! zainteresowani wiedza jak sie zachwales w sprawie projektu i kogo werbowales do pracy przy tym! Po prostu totalna olewka a teraz spazmy pod publike? Mysle ze zabranie publicznego forum jak swojej wlasnosci bylo przegieciem, ale oskarzanie ludzi o oszustwo i kradziez to sprawa dla sądu.
A to że olałeś projekt to chyba jest jasne dla wszystkich ...
ZaP - nie bocian

maciek 

Wysłany: 2006-04-13, 12:01   

rany... przestańcie w końcu. :evil:

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-13, 12:03   

ZaP, wiesz co to są dowody? twoja ignorancja sięga zenitu... to dowodzi tylko jak mocno pewne osoby pracuja nad moją opinią na boku bo nie widzialem żebyś powiesił choć jedną budkę dla pilchow w ramach projektu... a oczywiście wszystko wiesz :] pozostawiam bez komentarza

zapytaj sie kto wystawil faktury za sprawdzenie budek w RDLP Radom i dlaczego ci co rzekomo je sprawdzali nie mają wyników tych kontroli... oczywiscie nie spodziewam sie obiektywizmu po tobie

poza tym przedstaw sie bo nie wypada rzucac absurdalnych oskarzen anonimowo nie majac dowodow :/

Joanna napisał/a:
ale te około 15 tys wkładu ci chyba oddano?

to jest koszt dwóch osób zbierających materiały na Mazowszu, Podlasiu, Lubelszczyźnie, Górach Świętokszyskich itd. To wszystko jest w złożonym i zaakceptowanym projekcie (do wglądu chociażby w siedzibie TPB lub w GEF). Oczywiście nie ma mowy o zwrocie tych kwot i ja się z tym liczyłem. Jednak chodziło mi o zobrazowanie jak sytuacja wyglądała i jak wiele wysiłku i kosztów trzeba było włożyć aby projekt wypalił i to wszystko w tak prosty sposób, przez działania kilku osób zostało pod koniec zniszczone a ja za plecami jestem oczerniany i dyskredytowany :/

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

ZaP 
Harris user :)

Wysłany: 2006-04-13, 12:18   

a wiesz, ze w ochronie przyrody pieniadze to nie wszystko! ja nigdy od nikogo na swoje odkupione i wypuszczone drapole grosza nie wzialem a dla wielu sa to kwoty pokaźne. Po prostu stać mnie na to co robie, poza tym pewnych rzeczy nie da sie wycenic! A Ty forum zabrales ze wzgledu na kase czy swoje niedopieszczone ambicje? Jestem adminem na kilku forach o tematyce i za takie zachowanie jak twoje po prostu nie mialbys juz nic swojego w necie. I tak podziwiam Zarząd TP Bocian za stoicki spokoj w świetle takich oszczerstw jakie im prezenujesz... A może boli Cie brak pieniedzy na utrzymanie forum?.. napisz szczerze - jak potrafisz
ZaP

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-13, 12:46   

ZaP napisał/a:
a wiesz, ze w ochronie przyrody pieniadze to nie wszystko! ja nigdy od nikogo na swoje odkupione i wypuszczone drapole grosza nie wzialem a dla wielu sa to kwoty pokaźne. Po prostu stać mnie na to co robie, poza tym pewnych rzeczy nie da sie wycenic!

serio? a ja od podstawówki uczestniczę w przeróżnych akcjach wkładając w to swoje własne pieniądze! Przez wiele lat prowadziłem azyl dla nietoperzy a jak chcesz wiedzieć jakie to koszty to zapytaj forumowego El Popo bo teraz on to przejął! Zapewniam cię, że koszty są ogromne w samej warszawie gdzie bywa dużo ponad 100 interwencji w ciągu roku - policz samo paliwo, że o medykamentach i pokarmie nie wspomnę (borowiec potrafi zjeść podczas jednego posiłku nawet 80 mączników :] )! tyle tylko, że ja specjalnie zrezygnowałem z pracy na SGGW i przeszedłem na zaproponowanych warunkach do TPB i tłumaczenie tego w koło Macieju tylko dlatego, że ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem najnormalniej w świecie mnie nudzi...

Kwestia forum była wyjaśniona TUTAJ i podobnie j.w. nie moja wina, że nie rozumiesz czytanego textu...

na marginesie teraz każdy się może przekonać co by się stało z niezależnym, niecenzurowanym forum gdyby zarząd go przechwycił... :/

xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2006-04-13, 21:52   

maciek napisał/a:
przestań mopek bo to robi się nudne...
nie dla wszystkich :]
maciek napisał/a:
bo resztę (jak i mnie) to już po prostu denerwuje
ja się nie zaliczam (jak inni) do tej reszty :mrgreen: . Proponuję skorzystać z opcji "ignorowania tematu"

maciek 

Wysłany: 2006-04-14, 12:44   

http://forum.bocian.org.p...php?p=6167#6167

maciek 

Wysłany: 2006-04-14, 12:46   

Nie komentuje tego tylko wrzucam, żeby i druga strona miała szansę obrony..
I po co ja się w to mieszałem... :/

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-14, 13:41   

Tak sobie czytam... czytam... Interesuje mnie jedno - to co mozna latwo udowodnic. Otoz:

Joanna napisał/a:
Nie mogę się powstrzymać przed pytaniem mopku (babska ciekaweść) - ale te około 15 tys wkładu ci chyba oddano?

mopek napisał/a:
to jest koszt dwóch osób zbierających materiały na Mazowszu, Podlasiu, Lubelszczyźnie, Górach Świętokszyskich itd. To wszystko jest w złożonym i zaakceptowanym projekcie (do wglądu chociażby w siedzibie TPB lub w GEF).

Czyli ze z tych 15 000, bedacych wkladem TPB do projektu, połowa (były jakies dwie osoby) to wklad Blazeja... Czy moglbys Blazeju pokazac nam Swoje (SWOJE) wyjazdy wchodzace w sklad tego wkladu wlasnego? Konkretnie... Bo smiem twierdzic, ze... Eufemistycznie mowiac, mijasz sie z prawda (licze na czerwony pasek). Niech to bedzie testem na Twoja prawdomownosc - bo wiesz, reszta jest w zasadzie w zadna strone nie do udowodnienia :-)

Czerkam na UCZCIWE pokazanie Twojego wkladu w ten wklad wlasny.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-14, 13:53   

oczywiście były dwie osoby i wyliczane to było wg stawek pracy specjalisty teriologa (ja i Marek Kowalski). Ja (nie wiem jak Marek - musisz się jego zapytać) nie zbierałem faktur za paliwo wiec kilometry w projekcie mogą być zaniżone. Wyliczałem to wg kilometrów zrobionych podczas wyjazdów do poszczególnych miejsc kontroli potencjalnych miejsc występowania pilchów (prywatnym samochodem oczywiście). Dokładne wyliczenia są dostępne w biurze TP Bocian i zostały zatwierdzone przez GEF. Jeśli to kwestionujesz to bardziej Ci się należy ban na forum zarządu bociana niż tu :D :D :D i w razie jak by co to kwestionujesz jednocześnie rzetelność i kompetencje Komitetu Sterującego GEF/SGP :/

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-14, 13:59   

Chodzilo mi po to, abys pokazasl man te ciezka prace. Nie prawada, ze byly tam dwie osoby - duzo wiecej... Po prostu pokaz te wyjazdy - skoro przesylales do centrali to znaczy ze masz. Chyba ze nie chcesz pokazac... Trzeba bylo napisac powyzej, ile na prawde bylo z tego twojej pr5acy. Nie sa potrzebne zadne faktury - poi prosyu piszesz:
styczen 2005, wyjazd tu i tu, 7 dni, 3000 kim
styczen 2005, wyjazd tam i tam, 6 dni, 4000 km

i tak dalej. Z twego wyjdzie 7 500...

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2006-04-14, 14:03   

Duszek Bociana napisał/a:
[...]styczen 2005, wyjazd tu i tu, 7 dni, 3000 kim
:shock:
wiesz co :?: Ty sie lepiej nie przyznawaj że jesteś z Bociana bo aby obciach im robisz.

To tak celem złapania przez Was oddechu.

"Piłeczka" jest teraz po stronie Mopka więc słucham(y) dalej

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Duszek Bociana 

Wysłany: 2006-04-14, 14:07   

Dlaczego obciach? Wszystkie oskarzenia pod Adresem TPB i opisywania wlasnej dzialalnosci przez Blazeja sa nie do sprawdzenia, a to jedno jest... Wiec niech sie wykaze, ile jest prawdy w jego slowach. Napisal wyraznie - ze polowa tek kwoty byla wydatkowana przez niego. Przeciez 7 500 to olbrzymi pieniadz i slusznie sie Joanna wzburzyla... Musi to byc masa pracy w terenie - niech wiec ja pokaze. Jezeli nie jest w stanie, to mozna podejrzewac, ze inne jego "fakty" maja sie do prawdy podobnie jak ten, wyssany z palca :-)

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2006-04-14, 14:18   

Duszek Bociana napisał/a:

styczen 2005, wyjazd tu i tu, 7 dni, 3000 kim

:shock: :shock: :shock:

ale ty nie wiesz o czym piszesz... mylisz fakty, daty etc... na co tu odpowiadać? Przecież ci tłumaczę i potwierdził to z tego co wiem prezes TP Bocian! Wszystkie dokumenty (w tym owe wylicznia) są od początku do końca zgodne z prawdą :shock: co ty tu wypisujesz bo nie za bardzo kumam... sugerujesz jakieś machloje zatwierdzone przez zarząd i GEF? czy może chodzi o zatarcie istoty tematu przez zadawnie niedorzeczynych pytań? :roll:

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-04-14, 14:23   

Duszku naprawdę cieszę się że to przyszedłeś i jak widzisz nikt Cię nie banuje. Skoro już tu jesteś i dużo wiesz. To wszystko jest dość skomplikowane ale jak to jest że prezes Bociana przyznaje na forum że mopek był "zatrudniony "? Na etacie, na umowę o dzieło? Takie rzeczy muszą być sformalizowane. Była jakaś umowa? przeciez powinna być skoro był "zatrudniony". I co dostał jakieś pieniądze? To powinny być jakieś kwity?

Odpowiedz do tematu