Anem dobrze by było stworzyć jakiekolwiek koło przyrodnicze, może byc to nawet Oddział Bociana, ale nie górskie a np. górnosl?skie.
Po pierwsze dlatego iż regularna kontrola rejonu podgórskiego (chociażby Beskidów) byłaby doć trudna. Mieszkamy daleko od gór, nie narzekamy na brak czasu, a akcje ograniczone tylko do wakacji nie maja wiele sensu.
Tymczasem dużo do roboty byłoby tu - na Górnym ?l?sku. Bylibymy cały czas "na miejscu" poza tym nie ma w tym rejonie żadnego tego typu stowarzyszenia ochroniarskiego. GKO to typowe koło terenowe i zajmuje się wył?cznie monitoringiem.
Wykrywaj? np. szereg nowych stanowisk pójdĽki ale nikt sie nie kwapi żeby zorganizować jak? akcje np. rozwieszania budek (chyba że prywatnie)
Poza tym jeli juz o sowach mowa - w kompleksie Lasy Lublinieckie mamy przecież ponad 20 stanowisk włochatki a nikt nie próbował jeszcze powywieszać budek dla nich.
A z tego co widziałem dzięcioł czarny nie jest zbyt pospolitym gatunkiem w tym kompleksie.
Nie wiem jak Anem podchodził do pomysłu koła , w każdym razie ja mówie bardzo powaznie.
Co do rocznicy, serdeczne gratulacje Bocianowiczom 10 lat koła
Ja zazdroszcze najbardziej wykładu prof Stawarczyka. Notujcie dokładnie
Bedziemy notowac szczegoly zwiazane z KF i napiszemy co ciekawsze wyjatki... Pozostaje tylko trzymac kciuki, aby Tadek nie byl kolejnym dzialaczem Zielonych 2004 :-( Na zjezdzie TBOP przez jednego z dzialaczy prawie przepadl obiad
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Ja będę na 100% już. I również jestem bardzio ciekawa, kto zamierza się pojawić, więc Marfu jeli wiesz, to poproszę o kontakt, bo muszę zaplanowac mój pobyt z Wawie
Oczywicie .
Jasne, że tak... jakie nowe dowiadczenia by sie przydały ... a i Emzar może by pomógł.. Forestman też .. zobaczy sie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum