FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
10 lat Towarzystwa Przyrodniczego Bocian
Autor Wiadomość
mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2005-03-04, 14:15   

to może Górskie Koło TP Bocian :D - ładnie brzmi ale to chyba trochę zbyt szeroko pojęte? :roll:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Anem 
moderator

Wysłany: 2005-03-04, 14:26   

maciek napisał/a:
Cytat:
co kilkudniowego w Gorcach i w pamie Babiej

To może spróbuj uwzględnić w tych planach jak? forumow? grupę "górolubów'? :D

Nie ma sprawy... trzeba się skrzykn?ć "do kupy" i forumowy zjazd gotowy :) Poza tym z tego co pamiętam to już była mowa o zjeĽdzie Forum na Babiej... Poza tym mamy koleżankę na Forum :arrow: Barbasię, która z tego co pamiętam jest zwi?zana z BPN-em, więc może co ciekawego udałoby się zorganizować...

Cytat:
to może Górskie Koło TP Bocian - ładnie brzmi ale to chyba trochę zbyt szeroko pojęte?

Ciekawe, tylko trzebaby sprecyzować bardziej tę inicjatywę... :D

Dominik 

Wysłany: 2005-03-05, 00:06   

Cytat:
to może Górskie Koło TP Bocian Very Happy - ładnie brzmi ale to chyba trochę zbyt szeroko pojęte? Rolling Eyes

To moze cos w stylu Koło Tatrzańskie lub Pienińskie, Beskidzkie albo Bieszczadzki zalezy w jakim pasmie gór Koło mialoby dzialać. W kazdym badz razie inicjatywa godna poparcia. To mowie ja zwolennik rozleglych podlaskich nizin :]

Cytat:
Ciekawe, tylko trzebaby sprecyzować bardziej tę inicjatywę... Very Happy

Anem czyzbys czekal na prikaz z gory :mrgreen:

zwirek 

Wysłany: 2005-03-05, 00:26   

Planujecie wyjazd w Gorce :?: Może Turbacz albo Kiczora :wink: :!: Jakbym miał czas to chętnie się doł?czę :mrgreen: :wink:

Anem 
moderator

Wysłany: 2005-03-05, 10:20   

Cytat:
To moze cos w stylu Koło Tatrzańskie lub Pienińskie, Beskidzkie albo Bieszczadzki zalezy w jakim pasmie gór Koło mialoby dzialać.

Jeli chodzi o mnie, to W grę wchodz? przede wszystkim Beskidy - ?l?ski, Żywieski, Mały, Gorce etc. W Pieninach bywam rzadko w Bieszczady jeszcze mi się nie udało dojechać :oops: , a Tatr nie lubię. :P

Mylę jednak, że to nie ma znaczenia, bo po co ograniczać ewentualny obszar działania ewentualnego koła. Mamy przecież użytkowników z Bieszczadów również...

Jedynie Sudety zostawimy chyba poza zainteresowaniem... zreszt? mamy przecież Batmana który się zna na Sudetach lepiej niż ktokolwiek inny z Nas.

[ Dodano: 2005-03-05, 10:23 ]
Cytat:
Anem czyzbys czekal na prikaz z gory

Hehehe nie... Chodzi mi tylko o sprecyzowanie co macie na myli pod pojęciem "górske" koło... Czy miałoby mieć jakie specyficzne zadania, czy po prostu zajmować się tym czym inne koła, tyle, że w górach...

Dominik 

Wysłany: 2005-03-05, 12:43   

Cytat:
Jeli chodzi o mnie, to W grę wchodz? przede wszystkim Beskidy - ?l?ski, Żywieski, Mały, Gorce etc. W Pieninach bywam rzadko w Bieszczady jeszcze mi się nie udało dojechać :oops: , a Tatr nie lubię. :P

A wiec Koło Beskidzkie :mrgreen:

Cytat:
Mylę jednak, że to nie ma znaczenia, bo po co ograniczać ewentualny obszar działania ewentualnego koła. Mamy przecież użytkowników z Bieszczadów również...

Tworzac Koło osoby ktore podejmuja sie tego zadania musza podjac decyzje na jakim terenie beda dzialaly. W przypadku Koła najlepiej jest jezeli bedzie to przynajmniej jeden powiat. Tak wiec nazwa Koła wywodzi sie od nazy powiatu, a w przypadku dzialania na wiekszym terenie np dwa powiaty lub wiecej od nazwy geograficznej regionu.

W przypadku tworzenia czegos znacznie wiekszego np jednostki terenowej obejmujacej Bieszczady i Beskidy nalezaloby myslec chyba o powolaniu Oddziału. Z tego co wiem to w przyjetych przez Zarzad zalozeniach Oddziały maja dzialac w granicach wojewodztw. Moze lepiej niech wypowie sie na ten temat jeszcze Marfu.

[ Dodano: 05 Mar 2005 12:47 pm ]
Dodam jeszcze ze najlepiej jednak tworzyc Koła w miejscu gdzie mieszkamy albo jestesmy wieksza czesc czasu.

Anem 
moderator

Wysłany: 2005-03-05, 13:24   

No więc Koło Beskidzkie TP Bocian ;) :D

Dominik 

Wysłany: 2005-03-05, 13:47   

Cytat:
Hehehe nie... Chodzi mi tylko o sprecyzowanie co macie na myli pod pojęciem "górske" koło... Czy miałoby mieć jakie specyficzne zadania, czy po prostu zajmować się tym czym inne koła, tyle, że w górach...

To wszystko bedzie zalezalo od ciebie i od osob ktore beda tworzyly Koło. Mysle ze mozna w tym regionie robic wiele fajnych rzeczy poczawszy od tropien wilkow, wyszukiwania stanowisk urala albo wlochatki po rozne ciekawe projekty ochronne. Moze na poczatku projekt ochrony niedzwiedzia brunatnego :mrgreen:

A tak na powaznie moze wywieszanie skrzynek dla wlochatki. W skandynawi wlochatki zajmuja sporo skrzynek.

Mirek 

Wysłany: 2005-03-05, 14:55   

Romek Mikusek w Górach Stołowych wiesza skrzynki dla sóweczek. Wszędzie można robić fajne rzeczy o ile się naprawdę chce. Podjęcie się konkretnych zadań to już prawdziwa praca.

Dominik 

Wysłany: 2005-03-05, 15:16   

Cytat:
Podjęcie się konkretnych zadań to już prawdziwa praca.

Oj, Mirku straszysz nam potencjalnych kandydatów na przewodniczacych :wink:

Mirek 

Wysłany: 2005-03-05, 16:05   

Jak Ty się nie przestraszyłe, to Anem tym bardziej się nie zlęknie...

Tony 
Plover-man

Wysłany: 2005-03-05, 18:17   

Bocianowi gratuluję 10 lat wspaniałej działalnoci. :res: dla Bociana!
Jednoczenie nieskromnie dodam, że ja w tym roku więtuję 10 lat członkostwa w OTOPie (w Warszawie OTOP zawsze będzie bocianim przyjacielem, zwłaszcza gdy się dochrapię stanowiska lidera grupy lokalnej :D ).

zwirek 

Wysłany: 2005-03-06, 14:13   

No to w końcu gdzie ma byc to nowe Koło :?: W Beskidach czy w Krakowie :?: :roll: Dla mnie to bez różnicy :!: :wink: I w Krakowie, i w Beskidach jestem na okr?gło :!: Więc i tu, i tu będę miał blisko :-D No to chłopaki co robimy :!:

Jurek7 

Wysłany: 2005-03-06, 23:52   

Jak rany, to juz 10 lat... stary sie czlowiek robi :)

MTOF 

Wysłany: 2005-03-07, 13:11   

To ma być Zjazd? Te 4 godziny? Żarty sobie robicie?

Odpowiedz do tematu