Wysłany: 2006-05-13, 10:06 wykład o roślinach chronionych SGGW
Dostałam od kolezanki takowego maila:
czesc
zapraszam wszystkich na wykład prof Witkowskiej Żuk o roślinach chonionych Polski, będzie troche
slajdów i opowiesci pani profesor. Nie wiem czy wszyscy znaja pania profesor, jest to emerytowana
praczowniczka SGG, przemiła starsza pani, która naprawde ciekawie opowiada o roslinkach.
15 maja, poniedziałek, godz. 18, wydział leśny, biblioteka Botaniki Leśnej, do zobaczenia w poniedziałek
Kuurka Nie pojechałem na wykład [usprawiedliwiam się młynem w domu - około 5 pm przystąpili do mnie hydraulicy, by naprawiać umywalkę..; zresztą i tak mam daleko na Ursynów, na dawną Rakowiecką to bym przydreptał per pedes hmmm ..]
Kto był - bądźcie uprzejmi dać jakieś relacje - materiały
kolezanka mi tak napisala, w sumie nic konkretnego, ale zawsze
Pani profesor omawiała niktóre rośliny objęte ochroną z dyrektywy siedliskowej w ramach Natura 2000, gdzie wystepuja, jak je odróżnić od innych podobnych roslin, pokazywała slajdy i mapki zasięgów. Oprócz tego opowiadała różne ciekawostki o nich, oraz gdzie je sama widziała. Głównie były to rośliny leśne, bo wykład dla leśników Druga częś to były slajdy roślin chronionych polski, taka mała powtórka Z omówieniem siedlisk i miejsc wystepowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum