Wysłany: 2003-12-17, 20:04 Pomoc w oznaczeniu gatunków.
Zwracam się z prob? do Forowiczów znaj?cych się na rolinkach o pomoc w rozpoznaniu dwóch gatunków rolin.Jedna z nich jest żółta druga "nadęta"a zdjęcia ich widniej? w prywatnej galerii Antek z podpisem:"Pomoc w oznaczeniu gatunku."
Z góry dziękuję.
A co do tego nadętego, to niestety nie jestem pewien. Poszukaj może w jaki albumach szaleju jadowitego Cicuta virosa. I dodatkowo może co podpowiedz - czy ta rolina rosła gdzie nad wod?? Czy jest duża? Może widziałe kwiaty?
Kwiatostan pływacza zwyczajnego Utricularia vulgaris
Fragment pędu z młodym liciem osłoniętym pochewk? jakiego przedstawiciela z rodziny baldaszkowatych (identyfikacja do gatunku na podstawie tego zdjęcia niemożliwa)
Wysłany: 2004-10-04, 10:08 jaki to kwiat doniczkowy (1) ?
Dostałem od znajomej trzy kwiaty doniczkowe, ale nie wiem jak się nazywaj?.Jest mi to potrzebne gdyż wtedy będę wiedział jak się je pielęgnuję.Może kto mi pomoże?
Dzięki z góry
Wysłany: 2004-10-04, 10:13 jaki to kwiat doniczkowy (2) ?
Dostałem od znajomej trzy kwiaty doniczkowe, ale nie wiem jak się nazywaj?.Jest mi to potrzebne gdyż wtedy będę wiedział jak się je pielęgnuję.Może kto mi pomoże?
Dzięki z góry
Wysłany: 2004-10-04, 10:16 jaki to kwiat doniczkowy (3) ?
Dzięki z góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum