Widoczek super Czarnula Ale nie będę kłamał przyjeżdzaj do tego Sędziszowa na 3 dni dzień sie poświecisz dla rodziny a potem dziczyzna calkowita Pod (***) znalazlem pole orne wyglądające ze jest zarośniete maruną jakąs a to wsio był Adonis aestivalis gdzieś za tydzień -dwa będzie kwitnienie za 2 tygodnie też Dyptamy kwieciem sie popiszą nastąpi jak ja to nazywam ponidziańska powódź kwiatowa a tak poza tematem to dzisiaj w (***) ślimaki zólte zapasowe sznurówki do butów mi zjadły A delta nidy z tymi kumkaniami,ptasimi skrzekami ,piskami super jest
edit: Kejbii
zmoderowane
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
jakies mocno spoznione, albo pedziwiatry przyspieszone
coś aura spasowała kiedyś sasanki kwitły jesienią, standardowo zaś kwitną magnolie, Primula elatior, ostrokrzewy ( nawet widzę, że po raz pierwszy zawiązują owoce z jesiennego kwitnienia ).
Asperula cynanchica, marzanka pagórkowa ( blur, ale nie wytykac paluchami )
Nie jezd zła ta Twoja A.cynanchica Tam u Francuzów na Sophy straszne kiepskie fotki w porównaniu z Twoją. A gdyby tak jeszcze uchwycić te niesamowite czerwone szlaczki na płatkach korony (vide fotka jar_mak tam na www.atlas-roslin.pl) - to by było piknie .. no ale na takie to trzeba by macro, statyw, słońce i to raczej bez keine wieterku ..
...no ale na takie to trzeba by macro, statyw, słońce i to raczej bez keine wieterku ..
wlasnie wieterek mi troche przeszkodzil, bo ta marzanka eteryczna i wiotka, slabo zawieje i bidula cala dygocze...
...a statyw mialam, ale od chwili jak odkrylam kleszcza na spodniach,to nie w glowie mi bylo tarzac sie w trawie, tylko obralam kierunek 'droga' i zdjecia robilam prawie w biegu....
pulsatilla1214 napisał/a:
...szczególnie ożota wygląda uroczo na ciemnym tle sasankowych skałek ...
na tle tych skalek chyba kazdy chwascior wygladalby ladnie, ale i tak sasanki przebija wszystko
...a motylek to chyba czerwończyk żarek...
chyba tak...
....na grzybobraniu spostrzegłem ...
tez widzialam po drodze prawdziwki, pomaranczowe kozaki, podgrzybki... alem taka gulaja (jak to na bagnach mowia), ze koszyka nie wzielam i tylko sobie je obejrzalam...
Hej - mam pytanie do jakiej wysokosci dorastaja na tym terenie Himantoglossum hircinum??
w Niemczech spotyka sie formy "klasyczne" ale tez niekiedy cos w tym stylu: http://commons.wikimedia....inum_040605.jpg , sprawiajace wrazenie jakby "przypakowanych"
Pozdrawiam - Krzysiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum