No to mamy wiosnę. Dziś w Toruniu, w Parku Prezydenckim napotkałem kwitnące podbiały. Krótko mówiąc sezon się zaczął....
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Jeszcze lepiej. Dalek nie musiałem szukać. Moje dziewczę (też botanik ) przeprowadziło mnie przez okoliczne ogrody. Przebiśniegi i krokus kwitną, podobnie jak pierwsze prymulki. Do tego wschodzące tulipany i ładnie pyląca leszczyna. Toż to już wiosna!
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Z dzisiaj - działkowe przebiśniegi i szafrany (do jednego dobierała się pscółka ) oraz pierwsza dzika zieleninka w postaci mniszka A podbiałów jak nie było tak nie ma. 3 godziny schodziłem...
Jeszcze nie kwitnie, ba, nawet pączków nie ma W ogóle wiosna sie trochę jakby spóźniła w tym roku Jednego kwitnącego krokusa tylko widziałam Za to kasztanowce już zaczynają wypuszczać listki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum