FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Niszcza stanowisko buławnika mieczolistnego!
Autor Wiadomość
Cephalotus 
maniak przyrodnik

Wysłany: 2005-05-14, 13:00   Niszcza stanowisko buławnika mieczolistnego!

Nazywam się Krzysztof Ciesielski i mieszkam w Żarach. w mojej okolicy jest bardzo ciekawy róznorodny las z róznistymi gatunkami chornionymi i nie tylko! Dzeje sie cos okropnego. Byłem dzisiaj w lesie i spotkałem jednego Pana, który wycinał małe dzrewpa, wiec sie go zapytałem co sie tutaj dzieje. Powiedział mi,z e sa przydotoewania do wycinki lasu. Po krótjkiej rozmowie dowiedziałem sie,ze ten las, w którym ronie buławnik mieczolistny (storczyk) ma zostać doszczetnei wyciety. Cały teren rozjechany, a potem w przyszłym roku posadzone jakie dzrewka! Ludzie, jak kto moze to pomóżcie, napisałem kilka maili jeden do Lubuskiego Klubu Przyrodników. Jestem strasznie zakłopotany i zrozpaczony. Jest to jedyne stanowisko w całym lesie! dodatkowo jedno z 2 we załym moim woj. Lubuskim!!!!!!!!!!!!! POMOCY! Z góry za wszytsko dziekuję!

Moją pasją jest natura. | Moje zdjęcia

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2005-05-14, 21:32   

temat zdublowany - dyskusja toczy się już w dziale "ochrona przyrody" (a konkretnie tutaj )

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi