Wysłany: 2005-05-14, 13:00 Niszcza stanowisko buławnika mieczolistnego!
Nazywam się Krzysztof Ciesielski i mieszkam w Żarach. w mojej okolicy jest bardzo ciekawy róznorodny las z róznistymi gatunkami chornionymi i nie tylko! Dzeje sie cos okropnego. Byłem dzisiaj w lesie i spotkałem jednego Pana, który wycinał małe dzrewpa, wiec sie go zapytałem co sie tutaj dzieje. Powiedział mi,z e sa przydotoewania do wycinki lasu. Po krótjkiej rozmowie dowiedziałem sie,ze ten las, w którym ronie buławnik mieczolistny (storczyk) ma zostać doszczetnei wyciety. Cały teren rozjechany, a potem w przyszłym roku posadzone jakie dzrewka! Ludzie, jak kto moze to pomóżcie, napisałem kilka maili jeden do Lubuskiego Klubu Przyrodników. Jestem strasznie zakłopotany i zrozpaczony. Jest to jedyne stanowisko w całym lesie! dodatkowo jedno z 2 we załym moim woj. Lubuskim!!!!!!!!!!!!! POMOCY! Z góry za wszytsko dziekuję!
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum