Niektórzy ludzie lubia iść na łatwiznę, ale ja bynajmniej nie chce nikogo urazac. moze mailin mieszka w blokowisku i do najblizszego terenu ma za daleko....
szok...przeciez zebranie 30 roslin to godzinka roboty...
my na studiach mielismy lacznie procz roslin zielnych, drzew i krzewow, topoli 10 razy wiecej do zebrania...
nie pochwalam tego....ostatnio na allegro widzialem aukcje - sprzedam zielnik.
to wszystko to zenada
Jak Ja (i reszta mojej klasy) robiła zielnik to musielismy mieć 50 roslin bez Nagonasiennych i roslin niższych... Ja się trochę natrudziłem ale Klientce to oczy na wierzch wyszły - 90 roślin. Poniewaz byłem specem od takich spraw to miałem długa kolejke zielników do naprawy - np. biała pokrzywa - Jasnota biała itp...
Eeeee tam..... zielniki to przeżytek. Ja postawiłem im weto gdy mi powiedzieli a może zrobi pan zielnik do pracy magisterskiej? Ta jasne... pozrywam te 300 gatunków w tym storczyki i zasuszę Na zajęcia zrobiłem taki z kilkudziesięcioma... bo reszta zgniła.... dzień łażniea w terenie w deszczu a potem sen zamiast przepakowanie roślin
Pamiętam też rozchodnik który uparcie rósł w zielniku
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum