Znalazłam co o palmie kokosowej rosn?cej tylko na 2 wysepkach Praslin i Curieuse, w archipelagu Seszeli. To jej nazwy lodoicja seszelska, palma seszelska, coco de mer (Lodoicea maldivica) Posiada owoce o ciężarze do 22 kg, może włanie o to Ci chodzi.
co to jest marne 22kg w przypadku tego kokosa..........skoro niektóre odmiany dyni(na co stawiał Krotom) maj? "owoce" do 200kg...a rekordy s? sporo większe............
[...]chodzi o to że nie o rekord tylko o redni? stała wage [...]
aha, to super, że nam o tym wtedy napisałe
Marku, my nie posiadamy daru wróżenia ani czytania w mylach - po prostu staramy sie odpowiadać na postawione pytania.
Tak na przyszłoć, jeli chcesz uzyskać dokładnej informacji to zadawaj bardziej sprecyzowane pytania
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Przepraszam, ale ja sam dostałem takie pytanie od pani od bioli. A w pytaniu nie pisze podaj rekordowa wage owoca etc. Więc to zrozumiałem inaczej. Bardzo dziekuje za odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum