Mam pytanie i zarazem prosbe
czy posiada ktos albo zna adres jakiejs strony internetowej z wypisanymi wszystkimi roslinami polski najlepiej zeby byly nazwy polskie i lacinskie (ulozone systematycznie )
ale nie chodzi o taka liste jak jest na stronie http://bobas.ib-pan.krakow.pl/czek/check.htm
tylka taka zeby rosliny byly wypisane jedna pod druga
z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
Oj, ja też dołączam się do tej prośby. Ostatnio znalazłem jedną fajną stronę, w której były wypisane wszystkie gatunki roślin występujących w Polsce i kilku innych Państwach członkowskich. I nie mogę za nic odnaleźć tej strony na nowo... Były co prawda po łacinie, ale ja także nie pogardze polskimi nazwami gdyby były.
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Dołączę się do pytania autora wątku (jeśli pozwoli )
A. Co zdefiniujemy jako "roślina Polski" [tj. czy: 1/ archeofity, 2/ kenofity, 3/ efemoerofity tyż : > { a wiem, że bywają jeszcze inne uszczegółowienia polskości/napływowości
B. Jak już sobie zdefiniujemy powyższe, to ile tych taksonów w przybliżeniu jest ? [spotykałem się to tu, to tam z liczbami od 2, 5 do 4 tysięcy taksonów]
dajcie chłopaki maile to coś wam wyśle
może byc na priva
Nie jestem chlopak, ale mi też, mi też!
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum