Hm... zdawało mi się że pan Kucharczyk mówił, że nie zapraszali generalnie samorządów na warsztaty gatunkowe... ale skoro byli na liście (ja jej nie mam, ja sie tam wkręciłam pokątnie ) to rzeczywiście szkoda ze nikogo nie było
_________________ Latał sobie z radarem pewien gacek młody
I po drodze omijał przeróżne przeszkody,
Lecz właśnie gdy się cieszył, że je tak omija,
Wpadłszy na jedną z przeszkód rozbił sobie ryja.
http://cepl.sggw.pl/konferencja/akt_met.htm
Zbiegowisko ochroniarzy i naukowców, którzy dyskutuja na temat ochrony przyrody w lasach. Ja byłem na poprzednich. Warto, chociazby ze względu na rozmowy kuluarowe...
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
to ja już nic nie rozumie, ale jeśli wolny to chętnie bym wpadł i zobaczył w końcu ten słynny Rogów, o którym tak wszyscy trąbią na prawo i lewo
maciek napisał/a:
Bo to Rogów a warszawiaki się cenią
pfff
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
He, he, Ty chyba w Poznaniu nie byłeś. Tam 700 zł za uczesnictwo (2 dni) + koszty noclegu + koszty wyżywienia. W tym była "uroczysta kolacja". Babki sie poubierały w kostiumy, faceci pod krawatem, a poznaniacy zafundowali ognisko z kiełbaskami i piwo.
A w Krakowie - na krajowym kongresie cardio, parę lat temu urządzono kongresowe poczęstunki ... dla organizatorów, komitetu organizacyjnego i władz Polskiego Towarzystwa Kardiologicznejgo jeno. Nadmienię, że w zwyczajach kongresowych jest rutynowo - albo bankiet/kolacja/spotanie podsumowujące ze szwedzkim stołem, etc. - DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW, czyli tych lekarzy, którzy wykupili - za spore pieniądze - "uczestnictwo"/wstęp na kongres - albo nie ma takiej okoliczności "biesiadowej" wcale.
Ot, krakowska taka gościnność, ich mać, się przejawiła, krakowskich bufonów jednych, wtedy.. (mówię o organizatorach kongresu oczywizda ]
Wiem że jedzie Szwagrzyk i Grześ Piatek - mógłbyś się z nimi zabrac...
Piątek jest lajtowy, ale Szwagrzyk to ludzi poza uczelnią nie zna, więc z nim pakowac się nie będę
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum