A ja się z chęci? pochwalę. W 2004 roku znalazłem w swojej okolicy:
Kruszczyka rdzawo-czerwonego (jedno stanowisko 4 sztuki kwitn?ce i ok. 50 niekwitn?cych oraz drugie stanowisko 5 ogromnych dorosłych kwitn?cych osobników)
Bułwanik mieczolistny (jedno stanowisko 4 sztuki dorosłe kwitnace i 7 małych nie kwitn?cych)
Bobrek trójlistowky (jedno stanowisko ze 3 sztuk)
Gruszyczka jednokwiatowa ( oooo i jeszcze wiecej)
Bagno zwyczajnen ( takie stanowisko ok 2 na 2m)
Podkolan biały (nowe stanowisko, z 70 sztuk)
Kukułka plamistna ( nowe stanowisko ok. 7-9 osobników kwitn?cych i z 60 niekwitn?cych)
Grzyby:
Piestrzyca kedzierzawa
Gwiazdosz
Borowiec dety
i kilka ciekawych slózowców, które nie moge oznaczyć. Jak zeskanuje zdjecia to je umieszczę na forum. Także ten rok był bardzo obfity w nowe gatunki. Aaaa, o mało bym zapomniał, znalazłem także 3 różne stanowiska Pływacza pospolitego:]
Tak wogule, to jest tutaj na forum ktos z moich okolic? Zielona góra?
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Pewno że bym sie pochwalił, bo zdjęcia mam. Problem polega tylko na tym ze jeszcze nie posiadam aparatu. Dopiero planuję zakup. Mimo tego że to ja znalazłem stanowiska to zdjęcia s? właciwie własnoci? kogo innego i muszę przedtem uzyskać ich zgodę na publikację zdjęcia. Zobaczę co się da zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum