witam, no właśnie tak jak napisałem w temacie potrzebuje jak najwięcej informacji o groszku wielkoprzylistkowym a mianowicie: rozmieszczenie gatunku, sposoby ochrony, przyczyny zagrożenia, trochę ogólnych informacji i oczywiście zdjęcia. Może ktoś posiada jakieś informacje, z góry dziękuję.
Zajrzyj do:
- Polskiej Czerwonej Księgi Roślin. Kazimierczakowa, Zarzycki 2001. IB PAN, IOP, strona 223 - 224,
- Ekologicznych liczb wskaźnikowych roślin naczyniowych w Polsce. Zarzycki i inni 2002. IB PAN, Kraków.
_________________ Sekcja Odonatologiczna PTE
Zamojskie Towarzystwo Przyrodnicze - zamtop@wp.pl
wielkie dzięki ,odwiedziłem wszystkie biblioteki w mieście i znalazłem tylko "Polską czerwoną księgę roślin" jednak wydanie z 1993r. Było trochę informacji o groszku, przydadzą się , jednak nadal brakuje mi zdjęć, może ktoś orientuje się gdzie mogę je znaleźć (może jakaś strona bądź książka)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum