Krzysztof jak bym mial juz jakieś fajowe rezultaty to napewno byś widział ale szanse są bo sialem ostatnio Twoje ulubione niebiesko kwitnące kwiatki{i żółte też} No a nawet gdyby to co w tym złego jak znam siedlisko a widze ze jakiś gatunek mógłby być a nie ma to nadrabiam dlaczego siedlisko ma być zubożone skoro może być pelne {jak mi sie uda to Ci cosik pokażę w przyszłym roku, to dopiero zobaczysz co we mnie drzemie }
a więc głębokość stawu może sięgać do 1.5 metra a dno na pewno jest zamulone a decyduję się na grążele ponieważ zależy mi żeby na powierzchni stawu utworzył sie gęsty kobierzec, a poza tym o grążela będzie mi łatwiej w mojej okolicy a jak duże są szanse że wykiełkują one w doniczce w domu? bo wydaje mi się że raczej małe..?
_________________ Maciej Szajda
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
Maćku a może jednak grzybienie Sa takie silnie rosnące poza typowym bialym to są odmiany kolorowe Attraction{ciemnoczerwona}Colonel A.J.Welsch{żółta} Escarboucle{rubinowa} Masaniello{czerwono-rózowa} i wg mnie najfajniejsza Marliacea carnea{delikatny róż} takie rośliny muszą mieć miejsca tak jak grążel czyli do 5m2 każda i wodę do 2m glębokości to trochę zachodu kosztuje i kasy ale widok jest niesamowity
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
Ja to im nie załuję ale kiedyś 5 stówek na grzybienie wywaliłem a one to w jedną noc opędziły i jeszcze raki do tego mi wpierniczyły od tego momentu nienawiść do piżmaków mam te grzybienie to bym moze i przeżył ale raków nie darowałem i była eksterminacja totalna -tylko rzęsorki sie ostały i widze ze sa bo mi cosić wyzera male rybki
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
one nie są zbyt ciemne ja to wycwanilem sie i zebrałem caly owoc z kawaliem lodygi i pozwolilem mu plywać w wiaderku z wodą do momentu az sie sam rozleci ale nasionka sa takie szaro-brązowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum