Jake jest wasze ulubione drzewo.Moje ulubione drzewo to Jodła, zdecydowanie.Dzi byłem w lesie, to się nimi radowałem.Jak znajde kogo kto mi sprzeda młode drzewka to posadze sobie na działce.
Moim ulubionym, przynajmniej z lisciastych, jest definitywnie buk. Uwielbiam wprost buczyny. Pomijajac wartosciowosc dla zwierzakow wszelakich, jest tam przeslicznie... I ta gladka kora...
Liciaste : lipa
Iglaste : sosna
egzoty : miłorz?b i kasztanowce (łacznie z białym dręczonym ostatnio przez szrotówka kasztanowcowiaczka).
I jeszcze z wiele innych gat. nie maj?cych szans wyrosn?c w naszym klimacie.
Najbardziej to ja lubię wszystkie drzewa. Trochę przeszkadzaj? mi topole w miecie, szczególnie jak zaczynaj? owocować i ten puch w ilociach nieskończonych wdziera się wszędzie.
przy drodze dojazdowej do domu mam modrzewie: japoński i eurpejski i jako tak one najbardziej mi sie podobaj?
(podoba mi sie też jałowiec...no ale on nie jest drzewem)
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum