O tu się nie zgodzę - czasem trafiaj? się takie okazy, często maj? powykręcane w fantazyjne wzory konary. Ale takie drzewa to tylko już niestety pojedyncze egzemplarze, niestety
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Moim ulubionym drzewem jest DˇB. Jest to drzewo rozróżniaj?ce około 500 gatunków drzew, a rzadziej krzewów . Osi?ga wysokoć 40 m, dożywa do 1500 lat. W Polsce rosn? dziko 3 gatunki. A poza tym mamy w Polsce stare już drzewko . Jest to nasz kochany "BARTU?" znajduj?cy się na terenie Nadlenictwa Zagnańsk przy drodze z Zagnańska do Samsonowa. Wiek jego szacowany jest na około 700 lat. Legenda głosi, że odpoczywał pod nim Jan III Sobieski wracaj?c z Wiednia. Od kilkunastu lat "Bartek" jest objety cisł? ochron?.
_________________ Mam 17 lat. Nurtuj? mnie niewytłumaczone historie, pytania ludzkoci. No i cywilizacjie pozaziemskie.
A ja bardzo lubię lipy. Ich gęste korony daja dużo cienia. W okresie kwitnienia lipa pięknie pachnie i roi się na jej kwiatach mnóstwo owadów, głównie pszczół.
A poza tym mamy w Polsce stare już drzewko . Jest to nasz kochany "BARTU?" znajduj?cy się na terenie Nadlenictwa Zagnańsk przy drodze z Zagnańska do Samsonowa. Wiek jego szacowany jest na około 700 lat. Legenda głosi, że odpoczywał pod nim Jan III Sobieski wracaj?c z Wiednia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum