Nie chodzi o to czy Polska to Azja, tylko ze dane ktore mam mowia o Europie srodkowej a nie i Polsce konkretnie. A to znaczy ze moga dotyczyc takaze Polski ale nie musza. A poza tym w XVI w to raczej Polska byla w Europie wschodniej.
czy jestem jedynym miłonikiem jesionów? To jest przepiękne drzewo.
Może pytanie o drzewo ulubione trochę zmienię. Jakie jest wasze ulubione drewno:) . Mi się podoba bardzo modrzewiowe drewno.
Wierzba też jest fajna, sadzisz na jakim mokradełku, kilka latek i całkiem duże drzewo.
Żebym ja Ci przypadkiem wierzby na mokradełku nie posadził........
Wierzbę możesz sobie sadzić na polu albo wzdłuż dróg, mokradła niech będ? PRAWDZIWYMI mokradłami.
Jedlica Zielona(Pseudotsuga taxifolia)czyli Daglezja, ronie u mnie w Siedlcach chyba tylko jedna ,przed budynkiem WODR. piękna
bardzo lubie terz tylipanowca-za licie , i katalpę-za dekoracyjne str?ki.
Cechy urodzonych pod znakiem jodły: inteligencja typu intelektualnego, zmysł analityczny, logika, refleksyjnoć, skłonnoć do ascezy.
Pod tym znakiem urodzili się: Simon de Beahvoir, Friedrich Durrenmatt, Joanna d'Arc, Kornel Makuszyński, Melchior Wańkowicz, Aleksy Tołstoj, Alfred Hitchcock, Napoleon Bonaparte.
Skoro tak pisz? ;-P
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum