FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Ropucha zielona
Autor Wiadomość
PiotrekGuzik 

Wysłany: 2004-10-31, 00:08   Ropucha zielona

Kilka dni temu przyniesiono do mnie mał? (około 3cm) ropuszkę zielon?. Aktualnie trzymam j? w akwarium (razem z dwoma limakami olbrzymimi afrykańskimi) pełnym wilgotnej ziemi, w której ropuszka siedzi zagrzebana całymi dniami, wychodz?c na łowy jedynie wieczorami (wrzucam jej wtedy muchy, które zwinnie łapie :) )
Zdaję sobie sprawę z tego, że powinna ona aktualnie przygotowywać się do zimy i zastanawiam się, co powinienem z ni? zrobić.
Może powinienem wpucić j? do piwnicy, gdzie niejednokrotnie spotykałem póĽn? jesieni? ropuchy zielone, czy może lepiej byłoby wypucić j? w ogródku??

Mirek 

Wysłany: 2004-10-31, 08:19   

Chyba lepiej wypuć j? w ogródku. Jest jeszcze ciepło, wiec powinna sobie poradzić. Zrób jej jakie schronienie. Trzymaj?c j? w domu będziesz miał tylko kłopot - w końcu to dzikie zwierzę...

mender 

Wysłany: 2004-10-31, 09:26   

A ja bym był za tym, abys wypucił ja w jakiej wilgotnej ziemiance. Ropuchy o tej porze wyszukuj? sobie włanie takie miejsca na zimowisko.

Odpowiedz do tematu