Wysłany: 2005-02-11, 16:51 Pozwolenie na hodowlę ?? Czy to możliwe ??
Kilka osób pytało mnie, czy można dostać jakie pozwolenie na hodowle krajowych, chronionych gatunków gadów lub płazów. Chodziło im o hodowle typu np. W zbiorniku wyschła woda i czy można wzi?ć i przetrzymać kijanki w akwarium, a póĽniej wypucić. Jeden kole pytał mnie się czy wogule można hodować, jeli sie stworzy odpowiednie warunki. Odpowiedziałem im że hodowla jest Zabroniona . Ale chciałem się tu dowiedzieć czy miałem rację, chyba tak, przecierz to gatunki chronione i nie można ich pod żadnym pozorem więzić.
amphibia
Generalnie jest zabronione. Płazy s? objęte prawn? ochron?. jednak w przypadku gdy bajorko wyschło i kijanki gin?, mylę, że można je przenieć. Wtedy trzeba wyst?pić o zgodę na hodowlę do Ministra ?rodowiska poprzez Wojewódzkiego Konserwatora Przyrody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum