a żaba na pewno nie trawna, bo trawna jest żabą brunatną
Corvus, ale obok "jeziorkowej" jest jeszcze jedna żaba, której kolor spokojnie można określić jako "brunatny" (może to być też moczarowa, trudno mi z tego zdjęcia powiedzieć)
Carr, ale Ty chyba miałeś terenowe warsztaty w rozpoznawaniu płazów i gadów
nr 2,7,8 - trawna. Na 7,8 widac po profilu pyska. Numer 5 żaba wodna. Na reszcie zdjęć modzeli nie widać w ogóle albo nie są z profilu i nie widać kształtu....
Corvus, ale obok "jeziorkowej" jest jeszcze jedna żaba, której kolor spokojnie można określić jako "brunatny" (może to być też moczarowa, trudno mi z tego zdjęcia powiedzieć)
Tu jest trochę inny kadr tej drugiej żaby:
Niestety więcej zdjęć nie mam. Ale chodziło mi tylko o tą zieloną żabkę
Zdjęcie zrobione miesiąc temu przy zbiorniku zaporowym w Przewornie. Da się z tego ujęcia powiedzieć co to (albo potwierdzić lub wykluczyć śmieszkę )? Żaba była naprawdę spora...lekko ponad 10 cm. Chciałem ją zajść z boku, ale to po dwóch susach (skakała na odległość około 1,5 metra ) zniknęła mi w wodzie
IMG_2149.JPG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 130.76 KB
_________________ Z ornitologicznego punktu widzenia:
Chodzenie po bagnach "wciąga" ;]
Z paleontologicznego punktu widzenia:
Brak dowodów istnienia nie jest jeszcze dowodem nieistnienia.
coś Wiki bzdury wypisujesz........ jak jeziorkową można określić jako brunatną????
brunatne to trawna i moczarowa.
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
corvus może ja źle widzę ale na fotce Tm są 2 żaby - zielona i brązowa albo razem Wiki mamy halucynacje (w co wątpie ) albo naprawdę są tam dwie żaby...
corvus może ja źle widzę ale na fotce Tm są 2 żaby - zielona i brązowa albo razem Wiki mamy halucynacje (w co wątpie ) albo naprawdę są tam dwie żaby...
Zdecydowanie tam jest jakaś żaba brunatna, Wiki nie pisze bzdur
Da się z tego ujęcia powiedzieć co to (albo potwierdzić lub wykluczyć śmieszkę )?
Najbardziej wyglada na śmieszke (ta chropowata skóra) ale naprawdę żab zielonych nie da się sensownie oznaczyc z takich zdjęć, nawet trzymając w ręku moga być problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum