yyy a jak tak zachodzę w głowę o jakiej wiadomości ukrytej piszecie i dopiero teraz się dopatrzyłem - poprostu zamiast "cytat" użyłem opcji "ukryj"
Jo: tak myślałam. No to odkryłam żeby nie napędzać zbędnych postów...
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Mam wielką prośbę: jutro zaliczenie z płazów, a ja nie mogę znaleść paru zagadnień. Będę wdzęczna za każdą pomoc
mechanizm wydawania dźwięków przez płazy (zwłaszcza kumaki )
jak rozpoznać formy larwalne i jaja płazów
Molekularne metody identyfikacji gatunków i mieszańców międzygatunkowych
Mam wielką prośbę: jutro zaliczenie z płazów, a ja nie mogę znaleść paru zagadnień. Będę wdzęczna za każdą pomoc
Hm, zapewne nie byłoby tego na zaliczeniu gdyby przedtem nie było to omawiane na ćwieczeniach czy wykładach.....Możemy ci pomóc ale wcale nie wiadomo czy twój wykladowca ma taki sam pogląd jak my na dany problem. Żeby dostać 5 trzeba przedstawić dokładnie to co było na wykładach...
mechanizm wydawania dźwięków przez płazy (zwłaszcza kumaki )
Czemu zwłaszcza kumaki? Masz zajęcia z prof. Szymurą?
Te kumaki które występuja w Polsce mają parzyste rezonatory wewnętrzne na dnie jamy gebowej. Co do mechanizmu działania mogę ci przesłać na pv fragment opisu tylko do twojego użytku.
- jak rozpoznać formy larwalne i jaja płazów
Ropoznać od czego? Między sobą?
Co do genetyki - sa tu lepsi znawcy tematu.
Możemy ci pomóc ale wcale nie wiadomo czy twój wykladowca ma taki sam pogląd jak my na dany problem
wlasnie trzeba uwazac bo mozna sie przejechac lepiej czasami nie pisac za duzo zbyt nowych informacji zwlaszcza jezeli wykladowca zatrzymal sie w latach 70-tych XX wieku na UJ tez sa tacy
katarzynka napisał/a:
jak rozpoznać formy larwalne i jaja płazów
wkuj informacje z jakiegos klucza chyba ze z wykladow/cwiczen masz szczegolowe notatki (ja nie mialem )
katarzynka napisał/a:
Molekularne metody identyfikacji gatunków i mieszańców międzygatunkowych
mam żółwia czerwonolicego i postanowiłem sprawić mu kobiete pytanie do Was jak mam ich przyzwyczajać do siebie zeby sie nie zrzarły w nocy. Tylko prosze o kompetentne odpowiedzi
pozdrawaim i dziekuje
bardzo słusznie, szkoda że po 10 latach celibatu (aha wybierz taką z "dobrego domu")
stancel1234 napisał/a:
pytanie do Was jak mam ich przyzwyczajać do siebie zeby sie nie zrzarły w nocy
myślę, ze sie nie zeżrą, jesli tylko partnerka nie będzie odbiegała znacznie wielkością od twojego niejadka aha i nie próbój ich rozdzielać, jeśliby nawet Ci się wydawało, że się "żrą" w nocy
pozdrawiam
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
bardzo słusznie, szkoda że po 10 latach celibatu (aha wybierz taką z "dobrego domu")
stancel1234 napisał/a:
pytanie do Was jak mam ich przyzwyczajać do siebie zeby sie nie zrzarły w nocy
myślę, ze sie nie zeżrą, jesli tylko partnerka nie będzie odbiegała znacznie wielkością od twojego niejadka aha i nie próbój ich rozdzielać, jeśliby nawet Ci się wydawało, że się "żrą" w nocy
pozdrawiam
jest około 4-5 cm wieksza. czemu mam ich nie rozdzielać??
ona jest większa? no to mamy problem to rozumie, ze ona juz jest?
stancel1234 napisał/a:
czemu mam ich nie rozdzielać??
bo to nocne "żarcie" może być dla nich "przyjemne"
bo słuchaj...wiesz jak to w życiu bywa .... duza niewiasta może zdominować faceta , tym bardziej, że twój nie chce jeść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum