Pytanie moje, choć pokrętnie zadane, brzmiało, czy to jest padalec, bo zas jeno jakieś 90% pewności miałem, więc szukałem potweirdzenia, stąd mój wybór.
Ale fakt faktem, że o tamtym wątku też myślałem i na pewno z rady twej skorzystam.
Szczególnie, że kilka chrząszczy i jakieś ptaszyska w kolejce w mych zasobach fot leżą i czekaja na rozszyfrowanie.
Jeno czasu czasu brak, bo zaś klejny wyjazd przede mną, tym razem do kraju, który swoja przyrode dawno temu zniszczył i w rezerwatach mrówki chroni, bo zaś nic innego sie nie ostało - tak więc na fotografowanie w safari parkach i innych kurna ogrodach botanicznych sie nastawiam...ino, to nie to samo
Siema
ej weźcie mi powiedzcie gdzie mam szukać padalca
nobo chce go zobaczyć noi nie moge szukam go i szukam...
w jakich miejscach? gdzie mam najwieksza sznse go znaleźć
Ja widziałem padalce w różnych środowiskach od wilgotnych łąk położonych w pobliżu bagien gdzie żyły również traszki grzebieniaste, jaszczurki żyworodne po suche wrzosowiska ze zwinkami.
Na zdjęciu na leśnej polanie.
no to wsumie takie tereny gdzie ja przebywam b. często.
i widziałem wiele: zaskrońce, żyworódki, zwinki, nawet żmiję, a padalca pechowo jeszcze nie udało mi się spotkać
poprzednia informacja juz nie wazna
to mi sie wreszcie udało spotkac tego gada dwa razy w ciagu 3 dni, w dwóch innych środowiskach. Jak ktoś chce wiedzieć jak wyglądały; to praktycznie oba tak samo... jeden nieco dłuższy. fotka moja jednego z nich w temacie: obserwacje płazów i gadów> Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum