Kolejny nowy zawleczony gatunek "bardzo korzystny" dla naszej fauny
Wiadomo wszystko co nie polskie a zwłaszcza amerykańskie jest dobre np. norka amerykańska Albo taka np. stonka ziemniaczana ona też podobno z Hameryki była (przynajmniej tak twierdziły władze)
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
W ubiegłym roku (2003) w siedlieckim parku pływały 2 lub 3 takie żółwie. W tym roku (2004) widziałem jednego - czy przezimował, czy został wpuszczony w tym roku nie wiem.
A żółwia czerwonolicego to pewnie łodzi? podwodn? podrzucili
Żółw czerwonolicy jest masowo hodowany na fermach usytuowanych głownie w Stanach Zjednoczonych. Stamt?d tylko w latach 1994-1997 wyeksportowano około 31 milionów osobników, z czego 448 tysięcy miało trafić bezporednio do Polski ( dane za Salzberg 1998).
ty qrde faktycznie ... jak sobie pływałem w rzece jakies 2 lata temu ... to uderzylem co ręk? (styl pływania Kraul)... patrze co to byc... a tu byc żółw czerwonolicy ... złapałem dziada i oddałem go jakiejs pannie... miala już jednego żółwia no to drugiego jej miec nie zaszkodzi ...
swoj? droga ..
czym sie żywi? takie żółwie w np. rzekach ?
no to tak .. rzeka
woj podkarpackie ... rzeka sie zowie Jasiołka ... jej Ľródło zaczyna sie chyba w okolicy Piotrusia ) (HA góra nazwana moim imieniem ) (Ľródło jest niedaleko przejscia granicznego w Barwinku) ... wpływa chyba do Wisłoki
pływałem w miejscowoci Niżna Ł?ka (za Wrocank?) ... (wszystko na płd-wsch od Krosna )
Włanie jaka to była rzeka Ludzie zajmuj?cy się badaniem naszych rodzimych żółwi błotnych pilnie poszukuj? informacji o miejscach występowania czerwonolicego intruza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum