Wysłany: 2006-08-20, 13:07 O tematyce tego działu.
Ostatnio na naszym Forum przybyło bardzo dużo młodych zaangażowanych terrarystów. Bardzo sie z tego cieszę, ale mam też taką cichą nadzieję że dzięki naszemu Forum spojrzą trochę szerzej i inaczej na herpetologię. Muszę też przypomnieć że nasze Forum zasadniczo zajmuję się zwierzętami dzikimi w ich naturalnym środowisku. Informacje o "okazjach" hodowlanych można zamieszczać na innych forach, które zresztą doskonale znacie. Z tego powodu usunęłam dziś dwa posty o kajmanie. Nie pasowały ani do tematu, ani do tematyki tego forum. Nie było by dobrze gdybyśmy stali się bazarkiem terrarystycznym. Podobnie konkursy na imie dla żabki bardziej pasują do kuluarów. Trzymajmy się tematów.
Osobiscie miałam nie raz zaproszenia na fora terrarystyczne czy prośby bym napisała dla nich cokolwiek, to bardzo miłe, ale choć mamy wiele wspólnego jednak nasze podejście i wiedza są różne. Reasumując dzikie zwierzęta - rozpoznawanie, biologia, ochrona, występowanie itp - tu, super oferty handlowe - tam. Takie jest moje zdanie.
w 100% sie zgadzam to forum przyrodnicze, a nie zoologiczno-hodowlane, najwyzej zaśmiecone zostaną kuluary ,
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum