FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozpoznac gatunek po kijankach?
Autor Wiadomość
biały 
Pluszowy Wonrz

Wysłany: 2006-06-01, 06:51   

Joanna napisał/a:
[ciach]Na podstawie moich doświadczeń związanych też z pewnym sensie z publikacja tego klucza trudno mi powiedzieć że jest dobrym człowiekiem..[ciach]

No cóż, ale nie możesz chyba jednoznacznie stwierdzić, czy jest owy profesor człekiem dobrym, czy też nie, nieprawda?
No wiesz, ta cała zabawa w akcję/reakcję. Może z odpowiednim podejściem i reakcja będzie inna, poza tym chyba lepiej spróbować, i w razie porażki poszukać alternatywy, niż od razu zakładać, że nie da rady, tym samym rzucając sobie (zakładam, że zależałoby Ci na powodzeniu owego przedsięwzięcia) i innym zaangażowanym w całą sprawę kłody pod nogi? ;)

Pozdrawiam :]

--------------

"Nie można powiedzieć żeby Maurycy się zgubił, bo koty nigdy się nie gubią.
Po prostu nie wiedział, gdzie znajduje się wszystko, co nie jest nim..."
- T. Pratchett

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-06-01, 08:11   

biały napisał/a:
tym samym rzucając sobie (zakładam, że zależałoby Ci na powodzeniu owego przedsięwzięcia) i innym zaangażowanym w całą sprawę kłody pod nogi?
Jasne że było by dobrze. Zauważ że napisał dwa lata temu :!: :
orconectes napisał/a:
Pogadam z paroma ludzmi, pozbiera sie troche materiałow, skrobnie i wystuka do kogo trzeba i moze na jesieni cos takiego zaistniej .

Nie zrobił co obiecał a teraz pyta się kto tym się zajmie :
orconectes napisał/a:
Może ktuś by podjął się kontaktu z prof Bergerem i pytanka czy wyraziłby zgodę na skanki rysunków i wrzucenie ich na jakąś stronkę?

Jak sie pyta to otwiera dyskusje i wyraziłam swoje zdanie, ża ja bym nie wyskakiwała z taką propozycją. Jakby się tym zajął i napisał że: wypaliło czy nie to nie było by dyskusji.
Pozdrawiam i witam biały

biały 
Pluszowy Wonrz

Wysłany: 2006-06-02, 08:39   

2 lata ;]
Nie sądziłem, że piszę w temacie aż tak osiwiałym ;)
Ale idea jest słuszna, dobrze by było gdyby nie zmarła śmiercią naturalną, później powie się - "Lepiej późno niż wcale" i tyle ;] Wszystko kwestia tego czy ktoś kompetentny podjąłby się tego wyzwania.

--------------

- T. Pratchett

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-06-02, 09:23   

biały napisał/a:
2 lata ;]
Nie sądziłem, że piszę w temacie aż tak osiwiałym ;)
Ale idea jest słuszna, dobrze by było gdyby nie zmarła śmiercią naturalną, później powie się - "Lepiej późno niż wcale" i tyle ;] Wszystko kwestia tego czy ktoś kompetentny podjąłby się tego wyzwania.
Tak , jasne oczywiście fajnie by było gdyby ten klucz profesora był ogólnie dostępny, ale lepszy będzie klucz ze zdjęciami (też makro) i interaktywny i on na pewno powstanie na mojej stronie niezależnie. Planuję też żeby były pdf polskich prac herpetologicznych różnych autorów, ale to dalsze plany. Jak czegoś nie ma teraz w necie to to nie istnieje....
Ja na początku miałam taki rysowany chyba sprzed 100 lat i jeszcze z pętówką babienicą, ale nie jest łatwo samemu jak się kompletnie na tym nie zna zorientować się z rysunków o co chodzi. Jedna dzewczyna już prawie zebrała brakujace zdjęcia, druga wyraziła pomoc w kwestiach html więc sprawa jest w toku ;-) .

biały 
Pluszowy Wonrz

Wysłany: 2006-06-02, 11:05   

Ja mogę dopomóc jeśli idzie o hosting tego cuda na serwerze, bo takowym dysponować mogę, lub swój domowy udostępnić, jeśli uda Wam się coś ruszyć szerzej, chętnie pomogę, mimo iż moje wypowiedzi nic nie wnoszą ;)

--------------

- T. Pratchett

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-06-02, 11:08   

biały napisał/a:
jeśli uda Wam się coś ruszyć szerzej, chętnie pomogę, mimo iż moje wypowiedzi nic nie wnoszą
Teraz już poprawa :oki: Co najwyżej możesz na serwer ten bergerowski klucz wziac jakby coś wypaliło... Ja jestem władcą dwóch domen więc nie ma problemu... :smile:

jaboja 

Wysłany: 2006-06-02, 12:11   

Jak trzeba ci pomóc przy kluczu od strony technicznej to mogę znaleść chwilę czasu, bo może warto by np. zrobić oprócz "zwykłej" wersji równierz klucz w wersji na komórki - do użytku w terenie (tzn. jako "grę Java").

Joanna 
moderator

Wysłany: 2006-06-02, 12:35   

jaboja napisał/a:
warto by np. zrobić oprócz "zwykłej" wersji równierz klucz w wersji na komórki - do użytku w terenie (tzn. jako "grę Java").
Wow, niesamowity pomysł :!:

jaboja 

Wysłany: 2006-06-02, 13:15   

Tylko trzeba wykombinować, czy obrazki na takim małym wyświetlaczu będą czytelne. Jakbyś była zainteresowana pisz do mnie na GG:5272867.

Odpowiedz do tematu