[ciach]Na podstawie moich doświadczeń związanych też z pewnym sensie z publikacja tego klucza trudno mi powiedzieć że jest dobrym człowiekiem..[ciach]
No cóż, ale nie możesz chyba jednoznacznie stwierdzić, czy jest owy profesor człekiem dobrym, czy też nie, nieprawda?
No wiesz, ta cała zabawa w akcję/reakcję. Może z odpowiednim podejściem i reakcja będzie inna, poza tym chyba lepiej spróbować, i w razie porażki poszukać alternatywy, niż od razu zakładać, że nie da rady, tym samym rzucając sobie (zakładam, że zależałoby Ci na powodzeniu owego przedsięwzięcia) i innym zaangażowanym w całą sprawę kłody pod nogi?
Pozdrawiam
_________________ ..aż cały Tapczan chodzi!
--------------
"Nie można powiedzieć żeby Maurycy się zgubił, bo koty nigdy się nie gubią.
Po prostu nie wiedział, gdzie znajduje się wszystko, co nie jest nim..."
- T. Pratchett
tym samym rzucając sobie (zakładam, że zależałoby Ci na powodzeniu owego przedsięwzięcia) i innym zaangażowanym w całą sprawę kłody pod nogi?
Jasne że było by dobrze. Zauważ że napisał dwa lata temu :
orconectes napisał/a:
Pogadam z paroma ludzmi, pozbiera sie troche materiałow, skrobnie i wystuka do kogo trzeba i moze na jesieni cos takiego zaistniej .
Nie zrobił co obiecał a teraz pyta się kto tym się zajmie :
orconectes napisał/a:
Może ktuś by podjął się kontaktu z prof Bergerem i pytanka czy wyraziłby zgodę na skanki rysunków i wrzucenie ich na jakąś stronkę?
Jak sie pyta to otwiera dyskusje i wyraziłam swoje zdanie, ża ja bym nie wyskakiwała z taką propozycją. Jakby się tym zajął i napisał że: wypaliło czy nie to nie było by dyskusji.
Pozdrawiam i witam biały
2 lata ;]
Nie sądziłem, że piszę w temacie aż tak osiwiałym
Ale idea jest słuszna, dobrze by było gdyby nie zmarła śmiercią naturalną, później powie się - "Lepiej późno niż wcale" i tyle ;] Wszystko kwestia tego czy ktoś kompetentny podjąłby się tego wyzwania.
--------------
- T. Pratchett
2 lata ;]
Nie sądziłem, że piszę w temacie aż tak osiwiałym
Ale idea jest słuszna, dobrze by było gdyby nie zmarła śmiercią naturalną, później powie się - "Lepiej późno niż wcale" i tyle ;] Wszystko kwestia tego czy ktoś kompetentny podjąłby się tego wyzwania.
Tak , jasne oczywiście fajnie by było gdyby ten klucz profesora był ogólnie dostępny, ale lepszy będzie klucz ze zdjęciami (też makro) i interaktywny i on na pewno powstanie na mojej stronie niezależnie. Planuję też żeby były pdf polskich prac herpetologicznych różnych autorów, ale to dalsze plany. Jak czegoś nie ma teraz w necie to to nie istnieje....
Ja na początku miałam taki rysowany chyba sprzed 100 lat i jeszcze z pętówką babienicą, ale nie jest łatwo samemu jak się kompletnie na tym nie zna zorientować się z rysunków o co chodzi. Jedna dzewczyna już prawie zebrała brakujace zdjęcia, druga wyraziła pomoc w kwestiach html więc sprawa jest w toku .
Ja mogę dopomóc jeśli idzie o hosting tego cuda na serwerze, bo takowym dysponować mogę, lub swój domowy udostępnić, jeśli uda Wam się coś ruszyć szerzej, chętnie pomogę, mimo iż moje wypowiedzi nic nie wnoszą
--------------
- T. Pratchett
Jak trzeba ci pomóc przy kluczu od strony technicznej to mogę znaleść chwilę czasu, bo może warto by np. zrobić oprócz "zwykłej" wersji równierz klucz w wersji na komórki - do użytku w terenie (tzn. jako "grę Java").
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum