Witam!
Poniżej s? zdjęcia moich gekonów lamparcich.
Stadko liczy 1 samca i 2 samice.
Dla upierdliwych na potwierdzenie że nie s? z odłowu powiem tyle, że:
Samice s? podójnymi heterozygotami na high yellow oraz hypo tangerine
Samiec jest podwójn? heterozygot? na carrot tail i tangerine albino
a takich osobników z takimi cechami nie spotkacie nigdzie w naturze. Wymaga to wielu lat selekcji. A z reszt? poczytajcie troche.
Samiec poniżej
Jaja zostały złożone 5 dni temu z czego jestem bardzo zadowolony Druga samica też jest w ci?ży i na dniach złoży jaja. Dla ciekawskich to w tym roku powinny ksi?żkowo złożyć jeszcze 6 jaj (po 2 w odstępie miesięcznym).
tak jajka s? już w inkubatorze. Temperatura inkubacji 29 stopni czyli tak żeby stosunek płci wyklutych młodych wynosił 1:1
W inkubatorze s? bardziej stabilne warunki i większe prawdopodobieństwo wylucia młodych
może kokosów nie znosi ale daje ogromn? satysfakcje przewyższaj?c? o wiele niż wartoć materialn?
[ Dodano: 2005-07-31, 20:48 ]
no i stało się
Druga samica po trwaj?cej 48 dni ci?ży zniosła 2 jaja pierwsze w jej życiu. Niestety jedno troche się zapadło (może jest niezapłodnione) ale póki nie zepsuje się kompletnie jest nadzieja
[ Dodano: 2005-12-02, 21:33 ]
Heh widać, że zapomniałem o tym temacie.
No więc we wrześniu po trwającej ok. 40 dni inkubacji wylęgły mi się 4 maluszki, z 4 złożonych jaj czyli 100% . Jak na tak młody wiek samic to dobry wynik. Niestety już wszystkie sprzedane, ale co tam niedługo kolejny okres godowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum