Witam wszystkich, po moim ostatnim wypadzie w las zaobserwowałem bardzo dziwne zjawisko. Mianowicie białe kijanki! Nie s?dzę, by to był normalny przypadek, ponieważ na całe chmary czarnych kijanek, takie białe trafiły się zaledwie cztery. Ale to jeszcze nie wszystko... Inne ciekawe zjawisko, było takie, że na prawdę chmara kijanek, tak o rednicy 50-70 cm pływała w jednym miejscu w takiej spirali, na rodku zbiornika. Co to mogło być i czy to jest normalne zjawisko?
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Inne ciekawe zjawisko, było takie, że na prawdę chmara kijanek, tak o rednicy 50-70 cm pływała w jednym miejscu w takiej spirali, na rodku zbiornika. Co to mogło być i czy to jest normalne zjawisko?
to jest jak najbardziej naturalne. wielokrotnie widywałem takie zachowanie kijanek.
No włanie te białe kijanki, to rzeczywicie ciekawa sprawa. Mylałem nawet, ze to kijanki traszki, to też traszki widziałem. Mój wujek ma jakie super okulary, które likwiduj? całkowicie refleksy na wodzie. Widziałem wszystko pod wod?, jakby jej nie było. Normalnie cos niesamowitego. Może uda mi się jako sfotografować te białe kijanki i wam je pokazać. Ciekawe jakie żabuchy z nich wyjd?
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Mój wujek ma jakie super okulary, które likwiduj? całkowicie refleksy na wodzie. Widziałem wszystko pod wod?, jakby jej nie było. Normalnie cos niesamowitego.
to s? okulary polaryzacyjnetzw tzw polaroidy. używam takich podczas wędkowania, widać dzieki nim w pewnym stopniu co jest pod powierzchni? wody, po drugie oczy się w nich nie męcz?.
Jeli to albinosy to takie, które długo nie pożyj?... Na pewno były białe a nie np. jasno-żółte? Młode kijanki rzekotki s? takie. Ale jeli las jest sosnowy i suchy i nie ma wysokich krzaków to raczej rzekotek tam nie ma. Niecierpliwie czekamy na zdjęcia. Ja też trafiałam po jednym albinosie na chmarę (np. ropuchy zielonej). Wszystkie to dziwne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum