Wysłany: 2005-11-30, 14:33 Atlas rozmieszczenia płazów i gadow w Polsce
Przez lata w Krakowie zbierano materialy do atlasu rozmieszczenia plazow i gadow w Polsce. Mam wrazenie, ze gdzies taki widzialem... Czy ktos wie, czy sie taki ukazal, przez kogo jest wydany itp??
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Przez lata w Krakowie zbierano materialy do atlasu rozmieszczenia plazow i gadow w Polsce. Mam wrazenie, ze gdzies taki widzialem... Czy ktos wie, czy sie taki ukazal, przez kogo jest wydany itp??
Napiszę ci na pw skąd konkretnie się go bierze. On za darmo, ale dostępny tylko dla instytucji...
a zbierano zbierano, jeden dr zbieral i dostarczalem mu dane a potem inny prof wydal ale juz bez moich danych (i pewnie innych osob tyz)
a zbierano zbierano, jeden dr zbieral i dostarczalem mu dane a potem inny prof wydal ale juz bez moich danych (i pewnie innych osob tyz)
A to widzę że nie tylko moich danych nie względniono...
Ale bład był na etapie tych osób co sie najpierw zajmowały. Jak przesłali wstępne wyniki to pisałam że nie ma moich danych, ale nic to nie dało. Z prof. nr 2 naprawdę świetnie można się dogadać i on to przejąl już w końcowej fazie....
Chodzi chyba o "Atlas płazów i gadów Polski status - rozmieszczenie - ochrona " wydany w 2003 r. a wydał Główny Inspektorat Ochrony Środowiska (z ropuchą zieloną na okładce). Można go chyba jeszcze dostać na Wawelskiej (ja dla firmy dostałem za friko).
Logan napisał/a:
Niejaki Ł.Kajtoch jest przecież wymieniony w "Wykazie wspólpracowników ..."
Nie chce mi się wszystkiego przeglądać, ale przynajmniej przy jednym gatunku powołują się na Twoje dane....
Ogolnie to jest moj ulubiony ludek . Tylko w pizzerniach dają ketchup zamiast sosu...
Namor napisał/a:
Nie chce mi się wszystkiego przeglądać, ale przynajmniej przy jednym gatunku powołują się na Twoje dane....
Ale mojego nazwiska na pewno nie ma ani panienskiego ani obecnego. Szkoda ze nie przeczytali chociaż mojej pracy z Ekologii która jest w ich wykazie to nie byłoby takiej ziejącej dziury na Mazowszu przy Triturus cristatus. W bibliografi jest mnóstwo prac czysto fizjologicznych a nawet arytykuł z "Pani domu".
Oczywiscie prof nr 2 nic nie wiedział ani o tym ani o mnie. Twierdził że to wielka szkoda bo dlugo szukali koordynatora. Więc jaki widać bardzo mądry facet . Dopisałam coś do salamandry plamistej apropos Atlasu, a że dopisałam moj post był "końcowy" nie było powiadomienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum