Taki nietoperz nie stanowi zagrożenia - gdyby nawet był zarażony wcieklizn?, musiałby najpierw czlowieka ugryĽć, i to do krwi, żeby wyst?piło ryzyko zarażenia. Jeli mimo wszystko obawiasz się o swoje zdrowie, chwyć nietoperza przez jak? szmatkę czy gazetę, chociaż nie ma niebezpieczeństwa.
Jeli jest w miarę dobrze zachowany, to prawdopodobnie kto z naszego Forum zgłosi się po niego Poczekaj więc z wyrzuceniem jeli możesz.
jest on bardzo dobrze zachowany jednak ma uszkodzone skrzydła i nie wiem czy nie miał kontaktu z moim kotem dlatego moje pytanie do szanownych kolegów odnonie wcieklizny mieszkam w krotoszynie i bardzo chętnie go oddam
Jak w piwnicy, to pewnie gacek, a u nich wscieklizny w Poslce nie stwierdzono. A jak sie boisz - oddaj do badania na wciekliznę, skontaktuj sie z powiatowym lekarzem weterynarii - on MA OBOWIAZEK zabrać i oddać do badania w najbliższym Zakładzie Higieny Weterynaryjnej... A mozesz wczesniej zrobic fotke i poslac na Forum - oznaczymy co to za gatunek, a oni tego nie zrobia...
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Taki nietoperz nie stanowi zagrożenia - gdyby nawet był zarażony wcieklizn?, musiałby najpierw czlowieka ugryĽć, i to do krwi, żeby wyst?piło ryzyko zarażenia.[...]nie ma niebezpieczeństwa[...]
to, że nietoperz jest już nieżywy wcale nie musi oznaczać że zagrożenia nie ma... zawsze istnieje niebezpieczeństwo że lina "denata" może dostać się do ludzkiego ustroju przez rankę w skórze ... więc chyba lepiej dmuchać na zimnę i dostosować się do tego co napisała, mianowicie
kessy napisał/a:
[...]chwyć nietoperza przez jak? szmatkę czy gazetę[...]
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
No bez przesady Krotom, martwy nietoperz nie będzie pluł a chyba pana nie będzie interesowało wpychanie mu palców między zęby
Zerszt? dyskusja o wciekliĽnie była już w osobnym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum