FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Znalezione nietoperze - co z nimi robić.
Autor Wiadomość
nettie 

Wysłany: 2006-07-19, 17:27   

Tu chodzi o nietoperze osłabione, które znajduje się np. na chodniku, koło domu, itp. Nietoperz prowadzi nocny tryb życia i fakt, że w dzień przebywa w miejscu nietypowym dla siebie, świadczy, że coś z nim jest nie tak. Jeżeli nietoperz lata i przypadkiem wleci do mieszkania, to jest to część jego życiowej aktywności. Wiele nietoperzy jest znajdywanych w pobliżu domów, na balkonach - osłabione, głodne, nie dające sobie rady. Natomiast jeżeli kogoś to nie porusza, no to trudno - tu potrzebna jest wrażliwość na inne stworzenia.

nettie 

Wysłany: 2006-07-27, 16:19   

BRODNICA

WOJ. KUJAWSKO - POMORSKIE

Adres :
ul. Ustronie
87-300 Brodnica
tel. 0-56 498 26 29

www.brodnica.net/reksio

kontakt e-mail
portalu Brodnica.Net
klon@brodnica.net

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2006-07-28, 06:26   

w razie braku kontaktu z numerem stacjonarnym Schroniska, proszę dzwonić do nadwornego medyka tej instytucji - Krzysztof Rysiewski - 501 517 952
lub do mnie - 502 172 212

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

nettie 

Wysłany: 2006-07-31, 13:45   

BEZPOŚREDNIA POMOC NIETOPERZOWI - UZUPEŁNIENIE.

Zdarza się, że w sklepie zoologicznym nie ma ani mączników ani drewnojadów. W takim wypadku można mu kupić świerszcze - najlepiej małe lub średnie.

nettie 

Wysłany: 2006-09-02, 12:08   

W KAŻDEJ MIEJSCOWOŚCI

Tam, gdzie nie można znaleźć ośrodka dla nietoperzy, należy się skontaktować z miejscowym oddziałem Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Numer telefonu powinien być w książce telefonicznej, a jak nie można znaleźć, to dzwonić na informację telefoniczną - 118 913.

Cichy 

Wysłany: 2007-08-17, 19:27   

ja miałbym raczej takie pytanie : jesli mi nietoperz zamieszkał na dworze to co mam z nim zrobic? Wszedzie leza bobki ale mysle ze ich bedzie wiecej wiec co mam z nim zrobic? :?:

Cichy 

Wysłany: 2007-08-17, 19:27   

dokładniej na dworze pod dachówką

Heimik 
Młody ornitofan

Wysłany: 2007-08-18, 12:02   

Hmmm wiesz nietoperze są pod ochroną... Wyeksmitować ich za bardzo nie ma jak, wyniosą sie same - jesienią. Możesz podłożyc jaką deseczke aby na nią padały "bobki".

Jeśli nie są zbyt uciążliwe... ja bym je zostawił w spokoju :) Jak napisałem jeszcze parenascie tygodni i bendą szukały zimowiska. Jak już sie wyniosą uszczelnij wszelkie otwory i zakamarki. Wtedy nie wrócą ;)

Cichy 

Wysłany: 2007-08-18, 12:41   

no tak wszystko było by dobrze ale po 1: tego "otworu" nie da sie zamknąć po 2: obok ma kojec moj pies i w nocy mnie to denerwuje i wiem ze sa pod ochroną dlatego sie pytam :D :P pozdro

Cichy 

Wysłany: 2007-08-18, 12:41   

*byłoby :P pozdro

Cichy 

Wysłany: 2007-08-18, 12:42   

aha i sa uciążliwe

Heimik 
Młody ornitofan

Wysłany: 2007-08-18, 13:01   

Ale uciążliwe w jakim sensie?

Cichy 

Wysłany: 2007-08-18, 16:15   

są uciążliwe bo mam całe czarne schody (dosłownie)1 probowalem podstawic deske a ten w inne miejsce teraz robi "bobki". 2 przeszkadzają w nocy budzą mnie jak podlecą do psa a pies jest 4 cm od niego (tam gdzie nocuje)3 i przeszkadza to rowniez sasiadą 4
Ostatnio zmieniony przez Cichy 2007-08-18, 16:17, w całości zmieniany 1 raz  

Cichy 

Wysłany: 2007-08-18, 16:17   

dobra ale moze mi ktos powiedziec jak sie go pozbyc :D ? znaczy w sensie ze nie zabic albo cos bo sa pod ochroną ale cos trzeba zrobic bo niewiem czy w ostatnia noc nie spaly tam 2 nietoperze

nettie 

Wysłany: 2007-08-20, 13:23   

A nie da się coś zrobić z psem, żeby nie był tak blisko?

Odpowiedz do tematu