Wysłany: 2005-06-25, 14:26 znalazlem nietoperza, co z nim zrobic?
Znalazlem w ogrodzie nietoperza na ziemi, pod choinka, jest mlody, malutki... tak jak widac na zdjeciach nizej ... i nie wiem teraz co z nim zrobic, moze ktos mi doradzi co i jak i gdzie ? caly czas "piszczy" ... hm pomocy
Dziwne że eksperci się jeszcze nie wypowiedzieli...
A gdzie mieszkasz? Najlepiej przekazać specjalistom, np szpitalik dla nietoperzy prowadzi Salamandra w Poznaniu. Wiem że można karmić jakim mlekiem (nie wiem jakim, wiem tylko ze w temperaturze ciała).
Trudno odchować takiego malucha...
No brygada, pomożcie Ja się nie znam
no tez sie dziwie ze nikt nie pisze ... hm teraz juz sie oswoil troche i chodzi sobie w ta i spowrotem ale piszczy caly czas ... mleko dawalem normalne ale nie chcial.. wody tez nie.... nic ... hm nie wiem ... mam nadzieje ze za chwile eksperci sie wypowiedza i bede mogl mu pomoc pozdrawiam
PS: miejsce zamieszkania: Pomorze ... ( Kaszuby Kartuzy )
Kontakt: gg: 8894889
Ostatnio zmieniony przez hcp 2005-06-25, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
Trzeba podawać ugrzane do pyszczka, można palcem, chyba najbezpieczniej (dla malucha nawet). Trzymać w cieple, można znaleĽć jaki płócienny woreczek i go w nim zawiesić w spokojnym miejscu o względnie stałej temperaturze...
Tak improwizuję trochę, ale szkody chyba z tych moich rad nie będzie Mam nadzieję. A do tego czasu może się kto wypowie...
Nie mam np pojęcia czy małe "wypadnięte" nietoperze można podrzucać dorosłym nietoperzom
no i juz specjalista wzial nietoperza... hmm nigdzie w poblizu nie ma "slychac" zadnych koloni ani nic... a to byl karlik ... no coz... male szanse ze przezyje, ale zawsze wieksze niz w domowych warunkach ... ciekawe przezycie... pozdrawiam, pewnie nie raz tu jeszcze wpadne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum