Wysłany: 2004-06-07, 10:45 Zapraszamy na odłowy nietoperzy!
W dniach 27 czerwca (lub dzien wczesniej) do 4 lipca 2004 planujemy przeprowadzenie fantastycznych badan nietoperzy w okolicach Plonska. Bedziemy cale noce lapac nietoperze... Poszukujemy chetnych do pomocy. Oferujemy gratisowe spedzanie dnia we wspanialym zespole szkol w Naruszewem (noclegi oczywiscie w terenie). Czy sa chetni do poznania naszych nietoperzy? W razie co prosimy pisac na Forum albo do Mopka lub Marfu.
No włanie... A ja dostałam akurat dobr? wiadomoć że czeka mnie poprawka z bezkręgowców.....
Ale jeszcze nie wszystko stracone. Wcale nie wykluczam, że się pojawię. Bynajmniej póki co...
Mopek, rozumiem że szczegóły typu dojazd/zbiórka/wyżywienie już drog? prywatn? się dowiadywać?
dojazd we własnym zakresie do szkoły w Naruszewie (pewnie będziemy jechać samochodami więc można się kontaktować z nami ale to już na kilka dni przed wyjazdem). Wskazane posiadanie karimaty, piwora, etc. Wyżywienie we własnym zakresie. To chyba wszystko - my (szefostwo ) zbieramy się do soboty wieczór. Oczywicie można przyjechać np. w niedzielę albo i w poniedziałek ale jeli to będzie wieczorem to trzeba się liczyć, że już możemy siedzieć w lesie i ciężko będzie nas znaleĽć
Mopek - skasuj to pw do mnie... Mamy juz trzy a najpewniej nawet cztery osoby do lapania, wszystkie znane z Forum, sami fachowcy, wiec bedziemy sie dzielic na malutkie grupki. A staramy sie jeszcze o piatego fachowca.
Dodam, ze oczywiscie mozemy odebrac z jakiejs najblizszej cywilizacji - np. z Plonska.
A pamietacie kto jechal stopem do Plonska wozem konnym z babina i swinia w kultowej ksiazce?
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
:o o kurcze, "silna" ekipa jedzie tylko czy aby wród nich znajdzie sie miejsce dla nietoperzowego żółtodzioba
Zdecydowanie podpisuję się pod słowami Krotoma
Ja bym bardzo chciała jechać ale... Powód dlaczego nie wiem już podałam A do tego jeszcze przebywać wród takich sław...
?miech na sali, toć to dwa rzuty bereten ode mnie (półtora od Kessy) tak więc s? całkiem spore szanse, że na jakie 3-4 dni dojadę, żeby z Wami pobuszować w tamtejszych lasach
Szczerze mówi?c opcja
Cytat:
27 czerwca (lub dzien wczesniej)
bardziej by mi odpowiadała 8)
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Kessy - pouczyc sie zawsze mozesz pod Plonskiem. A co do ludzi - to przyda sie przynajmniej po jednej osobie dla kazdego z nas do pomocy, wiec smialo!!
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum