Czy jeszcze jedna chętna do pomocy w łapaniu nietoperzy w Naruszewie się przyda???? Moja wiedza o nietoperzach jest niewielka za to sympatia do nich ogromna Jestem mieszkank? Płońska, a w Naruszewie też bywam często. Byłabym wdzięczna gdybym mogła brać udział w badaniach na znanym mi terenie.
Już nie mogę się doczekać tej soboty Jeli chodzi o zebranie informacji to zobaczę co się da zrobić. We wtorek będę w UG w Naruszewie - popytam pracowników, wielu z nich to mieszkańcy Naruszewa. Mój nr tel. 504 770 987 - podaję go na forum bo gdyby kto z uczestników badań dotarł do Płońska a dalej miał problemy z dojazdem do Naruszewa to służę pomoc? i moim autkiem.
Obawiam się że na cały okres nie dam rady. Napewno będę w weekendy. Jeli chodzi o dni robocze to raczej na cały tydzień nie dostanę urlopu. Ale zawsze mogę do Was dojechać po 16 i brać udział w nocnych odłowach. Autko będzie ze mn? w weekendy, a w tygodniu po 16.
No włanie. Jak to wygl?da? Sieci s? rozstawiane w 1 miejscu? Jak często s? kontrole? Przez cał? noc, od witu do zmierzchu?
Bo to jest ważne... Muszę się uczyć chemii jeszcze na egzaminy. Gdybym miała przyjechać, to musiałabym to robić przez parę godzin dziennie, a po całej nieprzespanej nocy chyba byłoby trudno...
Sprawa jest prosta. Lapiemy cala noc, stacjonarnie, ale w 4 czy 5 oddzielnych grupach. Jak sie nic nie lapie - spimy kontrolujac co 30 minut. Jak chcesz - spisz cala noc, a w dzien sie uczysz. A jak sie cos zlapie - budzimy
[ Dodano: 14 Cze 2004 08:34 am ]
Aha - w dzien spimy, czas wolny, kontrole okolicznych budek dla plomykowki, kontrole dziennych kryjowek nietoperzy.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
mój apetyt na ten wyjazd ronie z każd? chwil? i potęguje się po każdym Waszym wpisie
[ Dodano: 14-06-04, 08:54 ]
Irek Kaługa napisał/a:
serdecznie zapraszam na spotkanie powięcone w całoci metodyce prowadzenia spisu w terenie. Odbędzie się ono w Siedlcach [...] dnia 26 czerwca o godzinie 11:00
czy kto z "bocianowców" tam sie wybiera , żebym mógł sie póĽniej (na nietoperzowej łapance) od tej osoby "wywiedzieć" o co ważniejszych ustaleniach i wskazówkach
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Chcialabym sie wybrac, bo juz tesknie za nietoperkami, ale nie uda mi sie na caly tydzien, a na jakies 4 dni (a raczej noce ).
Wiadomo juz jak to bedzie z kosztami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum