Wysłany: 2005-03-03, 01:19 UWAGA! wyjazd do Szachownicy
W niedzielę planujemy wyjazd do Jaskini Szachownicy na liczenie nietoperzy. Niestety okazało się, że jest o wiele więcej osób chętnych niż miejsc w samochodzie... może kto z forumowiczów ma ochotę na wspaniał?, jednodniow? wycieczkę do tej jaskini? Jedynym warunkiem jest dyspozycja samochodem... na paliwko trzeba by się jako zrzucić
W tej jaskini jest masę ciekawych gatunków i można się wiele dowiedzieć/nauczyć pod okiem fachowców
Liczę na to, że zdacie ciekaw? i wyczerpuj?c? relację z tego liczenia. Sprawi to, że będę jeszcze bardziej rozgoryczony z tego powodu, że nie znalazłem się tam z Wami (chociaż dusz? cały czas jestem ).
Relację (przynajmniej w ujęciu liczbowym ) może napisać Mopek, który miał wyniki zebrać do tzw. kupy. Co ciekawego było dla mnie, to nocek Bechsteina (tzn. były 2, ale jeden na rozs?dnej wysokoci), którego bardzo rzadko widuję. I dużo jak na Szachownicę nocków łydkowłosych (to mnie zmartwiło, bo przez to "mój" Janówek spada w rankingach ).
Poza tym można sobie było poogl?dać Brandty/w?satki - nie wiem, ile ich tam bywa zazwyczaj, ale na mnie robiło wrażenie, że na pewnych odcinkach jaskini było ich więcej niż rudych.
Dodatkowych, pozaprzyrodniczych emocji dostarczył nam samochód, a konkretniej rzecz ujmuj?c jego alarm, który nie chciał się wył?czyć. Obawialimy się, czy będziemy w stanie stamt?d wyjechać (a jak nie będziemy, to co zrobimy: niedziela wieczór, ciemno, zimno, pada nieg, kawał drogi do najbliższej cywilizacji - te klimaty). Wszysko się jednak szczęliwie udało, technika okazała się możliwa do przezwyciężenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum