FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA! wyjazd do Szachownicy
Autor Wiadomość
mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2005-03-03, 01:19   UWAGA! wyjazd do Szachownicy

W niedzielę planujemy wyjazd do Jaskini Szachownicy na liczenie nietoperzy. Niestety okazało się, że jest o wiele więcej osób chętnych niż miejsc w samochodzie... może kto z forumowiczów ma ochotę na wspaniał?, jednodniow? wycieczkę do tej jaskini? Jedynym warunkiem jest dyspozycja samochodem... na paliwko trzeba by się jako zrzucić ;)

W tej jaskini jest masę ciekawych gatunków i można się wiele dowiedzieć/nauczyć pod okiem fachowców :D

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

echen 

Wysłany: 2005-03-06, 16:36   

Liczę na to, że zdacie ciekaw? i wyczerpuj?c? relację z tego liczenia. Sprawi to, że będę jeszcze bardziej rozgoryczony z tego powodu, że nie znalazłem się tam z Wami :( (chociaż dusz? cały czas jestem :D ).

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2005-03-09, 22:22   

Ł?czę się z Tob? Echen w bólu i rozgoryczeniu, a tym postem popędzam spóĽnialskich do napisania relacji :]

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

Judy 

Wysłany: 2005-03-09, 23:18   

Relację (przynajmniej w ujęciu liczbowym :wink: ) może napisać Mopek, który miał wyniki zebrać do tzw. kupy. Co ciekawego było dla mnie, to nocek Bechsteina (tzn. były 2, ale jeden na rozs?dnej wysokoci), którego bardzo rzadko widuję. I dużo jak na Szachownicę nocków łydkowłosych (to mnie zmartwiło, bo przez to "mój" Janówek spada w rankingach :wink: ).
Poza tym można sobie było poogl?dać Brandty/w?satki - nie wiem, ile ich tam bywa zazwyczaj, ale na mnie robiło wrażenie, że na pewnych odcinkach jaskini było ich więcej niż rudych.

Dodatkowych, pozaprzyrodniczych emocji dostarczył nam samochód, a konkretniej rzecz ujmuj?c jego alarm, który nie chciał się wył?czyć. Obawialimy się, czy będziemy w stanie stamt?d wyjechać (a jak nie będziemy, to co zrobimy: niedziela wieczór, ciemno, zimno, pada nieg, kawał drogi do najbliższej cywilizacji - te klimaty). Wszysko się jednak szczęliwie udało, technika okazała się możliwa do przezwyciężenia :P

Odpowiedz do tematu