Wysłany: 2004-05-12, 08:09 spostrzeżenie dotyczące budki typu Issel
W lasie s?siaduj?cym z jeziorem Łuknajno widziałem dwa typy budek dla nietoperzy: Issel i Stratmann. Mam małe spostrzeżenie co do tej pierwszej. Na dolnej półce dało się zauważyć odchody jakiego małego ptaka (wród odchodów ptaka było co co przypominało guano ale czy nim na pewno było tego nie byłem w stanie stwierdzić ). Po ich iloci można było wnioskować, że ptak spędza na tej półce sporo czasu (być może na niej nocuje/nocował).
Jak ten fakt miałby sie do nietoperzy znajduj?cych się w rodku budki? Nie przeszkadzałoby im to, że co na ich budce hałasuje? Możliwe jest takie "współżycie"?
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Mysle, ze gdyby byly tam nietoperze, to ptaki by nie nocowaly...
tylko żeby nie okazało się że jest odwrotnie, ptaki zaczęły nocować więc nietoperze się wyniosły.
A tak z praktyki, to jest typ budek które s? szczególnie faworyzowane przez nietoperze
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum