Przy okazji próby wysuszenia pewnego ptaszka, dokonałem odkrycia: otóż okazało sie że na kaloryferze od sierpnia leż? sobie u mnie trupki nietoperze. Okazy s? nieĽle zasuszone, jednak doć kruche, z tego co widziałem. Nie znam sie ani na przechowywaniu, ani preparowaniu ani na zabiegach pielęgnacyjnych takich egzemplarzy. Proszę zatem o pomoc.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Co do skórników - nalezy uważać po pierwsze gryz? wszystko co skórzane w domu!!!!
jesli chcesz uzyskac czysty szkielet - bo złosliwy nie będę i o pozwolenie na przetrzymaywanie martwych chronionych nie zapytam to polecam ci następuj?c? metodę.
Ić do pierwszego lepszego sklepu - kup tzw. białe robaki - to w sumie nic innego jak larwy much. następnie namocz lekko nietoperza i wrzuc im na porzarcie - po kilkunastu godzinach zostanie sam szkielet. Inna metoda to larwy drutowców - miesożerne i padlinożerne. Jeli masz gdzies ogród zoologiczny wejdz zapytaj się o dział zajmuj?cy się preparowaniem zwłok - jest przy każdym ZOO choc nie chętnie się do tego przyznaja - tam maj? larwy drutowcvów używeaj? ich do skarmiania innych zwierz?t.
ja mojego martwego nietopka chciałem uchronić przed zjedzeniem przez robale zamykaj?c go w szczelnym kartoniku... nic z tego, robactwo sie dostało do rodka przez co mam teraz kępkę kłaczków i stosik białych kostek
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
ja mojego martwego nietopka chciałem uchronić przed zjedzeniem przez robale zamykaj?c go w szczelnym kartoniku... nic z tego, robactwo sie dostało do rodka przez co mam teraz kępkę kłaczków i stosik białych kostek
z Ciebie Krotom i tak niezły magik hehehehe....takie czary robisz z naszymi postami(''tu doradzi , tam poradzi, nikomu nie wadzi, czasami opiepszy, lecz to chłopak z tych lepszych'')
dobry skrzat lub psotny chochlik............ wiele wcieleń..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum